Molde raknet etter pause – Odds storscorer reddet uavgjort

Molde så ut til å være på vei mot tre knallsterke poeng i Skien, men to Odd-scoringer etter pause sørget for 2–2 i toppkampen.

Odd – Molde 2–2

Mål av Leke James og Ohi Omoijuanfo før pause så ut til å sikre en drømmekveld for Molde, men Odd våknet etter pause. En suser fra Fredrik Nordkvelle og en heading fra Torgeir Børven like før slutt sørget for poengdeling i Skien.

Derfor er Moldes luke på tabelltopp «bare» fire poeng, ikke seks.

– Vi hadde full kontroll i første omgang, men så tok Odd over. Vi klarte ikke å holde på ballen og spille, og til slutt ventet jeg bare på at utligningsmålet skulle komme, sa Magnus Wolff Eikrem etter kampen.

– Vi får ta med oss en gode første omgangen, men det er klart vi er skuffet over ikke å vinne når vi ledet med to mål.

Odd vant sine seks første hjemmekamper i Eliteserien i år, men måtte kjempe hardt for poeng i den sjuende.

– Det var deilig å få inn 2-2-målet. Vi møtte serielederen, og dette var en sekspoengskamp. Det var deilig å vise at vi kan hamle opp med de beste, sa Børven til NTB.

Serielederen har 30 poeng. Det er fire mer enn Bodø/Glimt og Odd på de to neste plassene. Begge lagene som jakter Molde har riktignok to kamper til gode.

Les også

– Jeg hadde aldri sett for meg at jeg skulle spille mot Molde

To raske mål

Hjemmelaget ønsket å slå tilbake etter stortap i Bodø forrige runde, og vertene åpnet friskt. Etter syv minutter skapte Odd kampens første mulighet. Martin Bjørnbak rotet bort ballen, og Odd kontret. Joshua Kitolano fikk skyte fra god posisjon, men skuddet gikk over.

Etter 20 gode minutter av Odd var det likevel gjestene som skulle slå til først. Hjemmesupporterne ropte på frispark utenfor 16-meteren, men dommeren lot spillet gå. Ohi Omoijuanfo stormet i angrep og fant Leke James. Han hamret til mot det nærmeste hjørnet. Odd-keeper Sondre Rossbach burde reddet, men skuddet snek seg inn. En stor tabbe.

– Det er kjempedårlig av meg. Det er et skudd fra skrå vinkel som jeg skal ta. Ingen unnskyldninger der, var dommen fra Rossbach til Eurosport i pausen.

Hjemmelaget var nær å slå tilbake direkte, men Molde-forsvaret fikk avverget et farlig innlegg fra Nordkvelle.

Istedenfor ble det ny Molde-scoring seks minutter etter den første. Et praktfullt angrep endte med at høyreback Kristoffer Haraldseid fant Ohi alene inne i boksen. Eliteseriens toppscorer hadde null problemer med å øke til 2–0. Hans tiende mål for sesongen.

Odd forsøkte å prøve, men klarte ikke å skape store muligheter før hvilen. Det kunne like så godt vært 3–0 til Molde til pause. Gjestene hadde full kontroll utover i omgangen.

Les også

Molde-trenerens stikk til Fagermo: – Vil nok hevde at de har utviklet spillerne selv

Fredrik Nordkvelle sto for en ordentlig perle mot Molde.

Nordkvelle-perle

Bare drøye tre minutter var spilt etter pause da Nordkvelle tente håpet for hjemmelaget. Han fikk ballen fra Torgeir Børven og banket inn reduseringen fra cirka 16 meter. Glimrende skudd fra midtbanespilleren.

Scoringen ga Odd blod på tann, men etter en periode med mye ball til hjemmelaget roet det seg betraktelig.

Halvveis i omgangen fikk innbytter Markus André Kaasa en bra sjanse. Han fikk skyte fra like utenfor 16-meteren, men avslutningen gikk like over.

Odd trengte mål, men slet med å spille seg til sjanser. Syv minutter før full tid fikk Tobias Lauritsen en stor sjanse for hjemmelaget. Innbytteren fikk ta ned ballen og avslutte på bakre stolpe, men skuddet gikk like over. Hadde den gått inn hadde han scoret med sitt første touch på ballen.

Tre minutt før full tid kunne hjemmesupporterne juble. Torgeir Børven stanget inn 2–2 på corner. Et mål som kan bli ekstremt viktig i toppen av Eliteserien.

– Vi viste at det er god moral i gruppa. Vi var veldig skuffet til pause, for vår plan var å styre kampen. Vi klarte å endre kampen i 2. omgang, og da var vi klart best, sa Nordkvelle.

– Det er ikke bra at vi ikke klarte å stå imot. Vi rotet det til og ga bort for mye. Spesielt er jeg misfornøyd med dødballene, sa Molde-trener Erling Moe.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering