Arsenal slo tilbake – tok sterk seier i Europa

Arsenal fikk en opptur etter en tung periode i Premier League.

Arsenal-spillerne feirer Joe Willocks 1-0-scoring.

Eintracht Frankfurt - Arsenal 0–3

Ungguttene Joe Willock og Bukayo Saka scoret hvert sitt mål, mens storscoreren Pierre-Emerick Aubameyang satte inn lagets tredje.

London-laget har fått en middels start på sesongen i Premier League. Søndag rotet de bort 2-0-ledelse til 2-2 mot tabelljumbo Watford. Det var klubbens tredje strake kamp uten seier i ligaen. Da var det godt for manager Unai Emery å se at det endelig gikk veien for Arsenal torsdag.

Les også

Blytung start for Rosenborg i Europa

Ungt lag

I Tyskland torsdag startet Emery med flere unggutter i angrepet. Det skulle vise seg å gi uttelling. Etter en fartsfylt førsteomgang med gode muligheter til begge lag, var det 20 år gamle Willock som sendte Arsenal i føringen etter 38 minutter.

Han dro seg fri på kanten av 16-meteren og fyrte av gårde et skudd. Det gikk via en Frankfurt-spiller og i mål bak en utspilt keeper.

Omgangen kunne fort hatt langt flere mål, men begge lag misbrukte gode sjanser. Målscorer Willock hadde blant annet bommet på en gedigen sjanse etter cirka en halvtime, og minutter senere var lagkompis Emile Smith-Rowe alene med hjemmelagets keeper.

Arsenals keeper, Emilano Martinez, måtte varte opp med flere gode redninger.

Les også

Tidligere Liverpool-spiller klønet det til. Slik gikk det med RBKs Europa-rivaler.

Store muligheter

Den andre omgangen fortsatte som den første, med sjanser. Etter en time spill fikk Andre Silva en gedigen mulighet, men portugiseren skjøt over fra innenfor 16-meteren.

Etter halvspilt omgang fikk Willock nok en god mulighet, men i motsetning til like før pause klarte ikke 20-åringen å få nettsus i duell med Kevin Trapp. Like etter smalt det i den andre enden, men skuddet til Filip Kostic strøk stolpen og gikk utenfor.

Hjemmelaget presset på for utligning, men det var Arsenal som skapte de aller største sjansene. Lettere ble det heller ikke for vertene da Dominik Kohr ble utvist drøye ti minutter før slutt.

Det utnyttet Arsenal. Først satte 18 år gamle Saka inn 2-0 fem minutter før slutt. To minutter senere økte Aubameyang.

I gruppe F er også Vitoria Guimaraes og Standard Liege.

Les også

Her blir Svensson utvist i Europa League

Uavgjort i første kamp for Elyounoussi og Ajer

Kristoffer Ajer, her i aksjon mot AIK, spilte hele oppgjøret for Celtic. Det endte 1-1.

Celtic startet med både Mohamed Elyounoussi og Kristoffer Ajer borte mot Rennes i Europaligaen torsdag. Det endte 1-1 etter to straffescoringer.

Først satte M'Baye Niang inn 1-0 til hjemmelaget på straffe etter 38 minutter, før Ryan Christie utlignet etter drøye timen. Da hadde Mohamed Elyounoussi allerede blitt byttet.

Flere mål ble det ikke i oppgjøret. I det andre oppgjøret i gruppe E vant Cluj noe overraskende 2-1 over Lazio.

Alexander Sørloth spilte hele oppgjøret for Trabzonspor da de tapte 0-1 borte for Getafe. Sørloth startet på topp i en 4-2-3-1, men klarte ikke å gjøre mål for tyrkerne.

Nicklas Bendtner kom ikke innpå for FC København. Ståle Solbakkens lag vant 1-0 hjemme over Lugano. Også Sten Grytebust satt på benken for danskene.