Fotball

Wigan-sjef Rösler lærer av tidligere Wigan-sjef

Møter Arsenal i semifinale i FA-cupen lørdag.

  • Glenn Frode Thorkildsen

Championship-laget Wigan har fått et kraftig oppsving etter at tidligere Molde-, Viking— og Lillestrøm-trener Uwe Rösler tok over manageransvaret i desember.

Fra en skuffende posisjon midt på tabellen har Rösler ledet laget til en komfortabel play off-posisjon få kamper før sesongslutt.

Slo ut tre Premier League-lag

I tillegg presterte den tidligere Manchester City-spilleren å lede Wigan til en sensasjonell seier over nettopp Manchester City på bortebane i kvartfinalen i FA-cupen. Wigan har også under Rösler slått Premier League-lagene Crystal Palace og Cardiff i samme cup.

Premien for det er et møte med Arsenal på Wembley i semifinalen kommende lørdag.

Der annonserer Rösler overfor BBC at han vil hente inspirasjon fra Wigans tidligere manager Roberto Martinez, som nå er sjef i Everton. Martinez ledet nemlig Wigan til FA cup-triumf forrige sesong.

Ballsterke og hardtarbeidende

— Alle vet at Roberto fokuserer på ballinnehav, men jeg ble også veldig imponert av hvor hardt laget hans jobbet. Det var ting å lære fra den kampen, sier Rösler om Evertons flotte 3-0-seier over Arsenal sist helg, som forventer at Arsenal ikke kommer til å undervurdere Championship-laget.

— Jo lengre vi kan henge med i kampen, desto mer usikre kommer Arsenal til å bli. Det er litt uro i klubben og forventningene til Arsenal-supporterne foran denne kampen er enorme, analyserer Rösler foran lørdagens semifinale.

Wigans vei til Wembley

  • Tredje runde: Wigan 3-3 MK Dons
  • Tredje runde omkamp: MK Dons 1-3 Wigan
  • Fjerde runde: Wigan 2-1 Crystal Palace
  • Femte runde: Cardiff 1-2 Wigan
  • Kvartfinale: Man. City 1-2 Wigan

SPORTSDØGNET:

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Arsenal FC
  3. Wigan Athletic FC