Fotball

BBC-kommentator: - Deilas viktigste kamp

Glem cupfinaler, avgjørende seriekamper eller eventuelle kamper i Champions League-gruppespillet. Det er i kveld det gjelder for Ronny Deila.

VIKTIG KAMP: Ronny Deila deltar i balløkt før tirsdagens kamp i Malmö.
  • Kjetil Flygind

DIREKTE 20.45: MALMÖ-CELTIC.

MALMÖ (Aftenposten): Celtics norske manager fremstår selvsikker, kontrollert og avslappet før kveldens avgjørende kvalikkamp på Swedbank Stadion i Malmö.

Men Ronny Deila og hans skotske storlag har presset på seg før returmøtet om Champions League-billett. Skottene leder 3-2 etter første kamp, og kun én ting er godt nok for både tilreisende og hjemmeværende skotske supportere i kveld.

— Klarer vi å ta oss til gruppespillet når vi ett av våre mål for sesongen, sa Deila på sin pressekonferanse i går. Og forsøkte med det å tone viktigheten av kampen litt ned.

Men det finnes de som ikke tar like «lett» på det.

— Dette er den viktigste kampen Celtic spiller i år. Det finnes ikke viktigere kamper enn denne for Celtic denne sesongen. Glem cupfinaler, det er stort, men ikke som denne. Tar de seg videre til gruppespillet, vil de kampene være store. Men ikke i nærheten av så viktige og så store som denne, sier BBC-kommentator Liam McLeod til Aftenposten.

Les også

Deila: - Hvis du ikke har nerver før en slik kamp må du finne deg noe annet å gjøre

Ikke press for Deila

Skotten kommenterer Celtic for BBC og følger klubben tett. Han satt på første rad under Deilas pressekonferanse i går, og rakk et raskt håndtrykk med Celtic-manageren før Deila forsvant ut på banen for å lede sin siste trening før kveldens oppgjør.

— Slik jeg ser det er ikke Ronny under noe press fra hverken klubben eller styret. Men spørsmålet etter kampen i kveld, og hvis de ikke skulle ta seg videre, er hvordan supporterne tar det. Ronny har et veldig godt forhold til supporterne, og de tåler nok et år til uten Champions League. Men da har han presset på seg neste år, sier McLeod.

— Han mister ikke jobben selv om Celtic ryker ut i kveld, sier BBC-kommentatoren.

Han tviler på at nordmannen sov spesielt mye natt til i dag. Og han mener manageren er betraktelig mer spent og nervøs enn han gir uttrykk for til omgivelsene.

Det er enorme pengesummer på spill i kveld. Som Aftenposten skrev tidligere i dag vil Malmö med avansement i kveld ha spilt inn rundt en halv milliard kroner på litt over et år.

Summene er store, også for Celtic.

Viktig kamp for Celtic

— Fansen klamrer seg til håpet om å få storkamper på Celtic Park. Blir det bare Europa League (taperen i kveld går direkte inn i gruppespillet i Europa League, red.anm.) så blir det bare halvfull stadion på hjemmekampene. De åpner ikke engang den øverste seksjonen på stadion. Derfor er denne kampen så viktig. For økonomien i klubben, for fansen og for Deila. Han vil få anerkjennelse om han tar klubben tilbake til Champions League, sier Liam McLeod.

Deila selv blir ikke med på noen rangering av sine største kamper.

— Det er en viktig kamp, akkurat som kampen mot Maribor i fjor. Men om tre uker vil det ikke være den viktigste eller største lenger, da blir det i stedet en gruppespillkamp i Champions League på Celtic Park. Og jeg vil ha flere sånne kamper, sa Deila i går.

Les mer om

  1. Champions League
  2. Malmö FF
  3. Celtic FC