Fotball

Bayern München i kjempetrøbbel etter tabbekamp

Porto sjokkerte de tyske gigantene på hjemmebane.

svp://11761?view=sa
  • Sjur Magnus Bergstrøm

Porto 3-1 Bayern München

Bayern München ble felt av personlige feil da Porto vant det første kvartfinaleoppgjøret 3-1. På alle baklengsmålene var det tabber som ga portugiserne muligheten og de utnyttet det til det fulle.

To scoringer av Ricardo Quaresma og en av Jackson Martínez har gitt Porto et kjempegodt utgangspunkt før returoppgjøret neste uke, men Bayern fikk den viktige bortescoringen da Thiago fikk pirket ballen i nettet i første omgang.

Ricardo Quaresma satte inn Portos første av totalt tre scoringer i 3-1-seieren mot Bayern München på straffespark.

– Dette er fotball, og det skjer feil. Dersom de skjer bakover på banen, får det større konsekvenser enn i angrep, sa Thomas Müller etter kampen, ifølge NTB.– Det er ikke lett å komme under 0-2 etter ti minutter. Vi prøvde etter 1-3, men vi har seks dager på oss, sa Bayern-trener Pep Guardiola.

Drømmeåpning for Porto

Hjemmefansen hadde knapt rukket å sette seg før Porto ble tildet straffe. Under 90 sekunder var spilt da Jackson Martínez tok ballen fra Xabi Alonso, før han ble felt av Manuel Neuer. Reprisene viste at tyskeren var på ballen, men dommeren pekte likevel på straffemerket. Quaresma gikk opp og satte ballen sikkert i mål til høyre for Neuer.

Og samme mann var frempå igjen etter ti minutter. Dante fikk ikke kontroll over ballen og Quaresma snappet den fra ham. Helt alene med Neuer gjorde angriperen ingen feil og satte inn 2-0 under Bayern-keeperen.

Les også

Barcelona-stjernene slo til - igjen

Bayern reduserer

Porto la seg naturlig nok mer bakpå etter scoringen og virket solide i forsvar. Men med det mannskapet Pep Guardiola rår over i Bayern, var det nesten uungåelig at tyskerne skulle slå tilbake, og nettopp det gjorde de etter 28 minutter. Jerome Boateng slo inn fra høyre og ballen gikk gjennom hele feltet til Thiago, som på bakre stolpe strakk ut foten og fikk styrt inn reduseringen fra kort hold.

Bortelaget fikk mer og mer kontroll utover i kampen, men etter 34 minutter var Porto nesten heldige igjen. Alex Sandro slo et dårlig innlegg fra venstre, som plutselig ble et OK skudd. Ballen spratt i tverrliggeren og det er usikkert om Neuer hadde helt kontroll på den.

Selv om Bayern fortsatte å styre spillet, var det Porto som fikk omgangens siste mulighet rett før pause. Casemiro steg til værs i feltet etter et frispark, men helt upresset klarte han ikke å få ballen ned og headet en meter over tverrliggeren.

Følg oss på Twitter

Følg oss på Facebook

Ny forsvarsfeil

Andre omgang startet likt som første — Bayern hadde ballen mest, men det var Porto som kom til de store sjansene. Ti minutter ut i omgangen kunne det fort stått 3-1, hadde det ikke vært for en praktredning av Neuer. Porto spilte seg opp langs høyresiden. Danilo la et hardt og lavt innleggmot Herrera. I duellen på femmeteren holdt Boateng på å tuppe ballen i eget mål, men Neuer fikk så vidt armene opp og slo til corner.

Porto-spillerne hadde god grunn til å juble mot Bayern München.

Men noen minutter senere kunne ikke Neuer hindre scoring. Boateng feiltimet headingen etter en langpasning og Martinez kunne enkelt ta ned ballen på 16-meteren. Med sin store hurtighet rundet han Bayerns keeper og trillet enkelt inn 3-1 i det tomme nettet.

Porto holdt unna

Bayern klarte ikke å sette noe press på hjemmelaget etter scoringen og Portos forsvar hadde god kontroll på det lille som kom. Bayern München som er kjent for sitt presise og raske angrepsspill, ble gang på gang stoppet da de entret den siste tredjedelen av banen.

Returoppgjøret på Allianz Arena spilles tirsdag neste uke. Dersom Porto viser like god defensiv disiplin om seks dager, vil Bayern få store problemer, selv på hjemmebane.

Les også

  1. The class of 97

  2. Atlético temmet Reals stjernegalleri i ampert oppgjør

  3. Feildømt straffe berget Juventus

svp://11761?view=sa

Les mer om

  1. Champions League
  2. FC Porto
  3. Bayern München