Fotball

- En kontrast å spille foran 2000 tilskuere i Sandnes til 30.000 i Stockholm

Fredrik Torsteinbø er klar for opprykkskamp med Hammarby.

Fredrik Torsteinbø, til venstre, keeper Tim Markström og Amadaiya Rennie jubler etter en seier mot Degerfors. Søndag kan den tradisjonsrike Stockholm-klubben rykke opp.

Opprykk er likevel ikke et overordnet mål. Klubbens trener Nanne Bergstrand vil at klubben skal være i stand til å bite fra seg på det øverste nivået når laget klatrer opp et nivå i ligasystemet.

— Jeg har egentlig ikke lov til å snakke så mye om opprykk. Vi prøver å bygge et spill som gjør at vi kan være med å prege Allsvenskan, ikke bare være der, sier Torsteinbø til NTB.

Stockholm-klubben rykket overraskende ned fra Sveriges celebre fotballselskap i 2009. Siden har den slitt med å finne den riktige veien tilbake. Søndag vil «Bajen» sikre en plass på øverste nivå i Sverige med seier over Jönköping. Også uavgjort eller tap (om Ljungskile også taper) kan holde til opprykk.

— Man klarer ikke å la være å tenke på opprykk. Det blir en tøff kamp. Jönköping har ingenting å spille for, så vi vet ikke helt hvordan de kommer til spille, sier midtbanespilleren før kampen mot laget som blir nummer fire.

Fullsatt stadion

Over 30.000 tilskuere er ventet å finne veien til Hammarbys hjemmebane i den avgjørende kampen i Superettan. Opplevelsene han har hatt med klubben denne sesongen, og de han står foran, er noe Stavanger-mannen ikke ville vært foruten.

Fredrik Torsteinbø har fått en opptur etter overgangen fra Sandnes Ulf til Hammarby. I Sverige spiller han sammen med Jan Gunnar Solli, Lars Sætra og Lars Fuhre.

— Jeg føler meg privilegert som får lov til å være med på dette. Det er kontraster fra å spille foran 2000 tilskuere i Sandnes til 30.000 i Stockholm, sier Torsteinbø.23-åringen er sammen med Jan Gunnar Solli, Lars Sætra og Lars Fuhre en av fire norske innslag i den tradisjonsrike svenske klubben. Han forklarer den enorme interessen rundt laget på nivå to i Sverige med tradisjoner.

— Det å gå på kamp er høydepunktet for mange familier her. De har en tradisjon for å gjøre det på søndager, sier han.

En suksess

Torsteinbø var en viktig spiller i både opp- og nedrykkskamp for Sandnes Ulf. Klubben ønsket ham videre etter 2013-sesongen, men han valgte å ikke fornye kontrakten med den norske eliteserieklubben. Han angrer ikke på valget.

— Det er mye morsommere er å føre kamper og kjempe i toppen enn å ligge i bunnen og kjempe mot nedrykk, sier Hammarby-spilleren.

Rogalendingen startet sitt opphold i Sverige glimrende. Han har notert seg for fire mål og ti målgivende fra sin midtbaneposisjon, men siden i sommer har han slitt med skader og sykdom.

— Det har gått veldig bra, men jeg slet med akillesskade i nesten tre måneder og har spilt litt med sprøyter, før jeg ble syk i en periode. Nå er jeg på gang igjen, sier Torsteinbø, som har bidratt i lagets seks siste kamper.

— Blir det opprykk søndag?

— Vi håper jo det, ingen tvil om det. Vi skal i hvert fall gå ut i hundre mot Jönköping, avslutter Torsteinbø. (©NTB)

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  POLITIKK
  Publisert:

  SV kan gå med på å avlyse på elektrifisering av sokkelen. På én betingelse

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5