Fotball

Grytebust vraket fotballeventyret i USA

Sten Grytebust hadde sjansen til å prøve fotballeventyret i USA. Drømmen om landslaget er en av årsakene til at han i stedet endte opp i Odense.

TIL DANSK FOTBALL: Sten Grytebust er ferdig i Aalesund og skal nå spille for OB i Danmark.
  • Eirik Nesset Hjelvik

I går var flere måneder med spekulasjoner over: Sten Grytebust har skrevet under en kontrakt med danske Odense som varer fram til sommeren 2019. – Jeg er veldig godt fornøyd med dette klubbvalget. Av flere årsaker har det vært en lang prosess, men nå er jeg glad framtiden er avklart, sier den tidligere AaFK-kapteinen.

– Helt oppriktig: Ønsket du deg helst noe annet og mer spennende enn Odense?

– Jeg kunne svart at jeg ønsket meg til Real Madrid eller Barcelona, men helt ærlig synes jeg dette er et fornuftig steg. Jeg ønsket meg noe annet og da er Odense et fint steg. Jeg er godt fornøyd med dette, svarer han.

26-åringen har vært klubbløs siden nyttår, men påstår han ikke har vært bekymret for framtiden.

– Nei, overhodet ikke. Jeg har stort sett hatt kontakt med klubber hele tida. Det har vært bra interesse og jeg kunne sikkert gått til seks andre eliteserieklubber om jeg ville det. Men jeg ønsket meg noe nytt, sier Grytebust.

Les også

  1. Grytebust har funnet seg ny klubb

  2. AaFK-keeper Lie tilbake raskere enn ventet

Ville bli i Europa

Og med nytt mener han tydeligvis ikke noe «helt nytt». En klubb i amerikanske MLS skal ha ønsket seg Grytebusts tjenester. Men Sten endte opp med å vende tommelen ned til et USA-eventyr.

– Jeg har sett en del MLS-kamper og har et godt inntrykk av ligaen, men jeg føler at ryktet til ligaen ikke er så godt. Jeg var usikker på hvordan det ville slå ut for min karriere framover. Jeg er bare 26 år og har blant annet ambisjoner om å spille for landslaget. Det tror jeg blir enklere i Europa, sier Grytebust.

Ville hente Sten i fjor

Nå fortsetter altså karrieren i danske Odense. Anders Lindegaards klubb forsøkte å hente Grytebust til klubben allerede i fjor sommer, men partene ble ikke enige om en overgang.

I stedet starter jobben med å bli Odenses nye førstekeeper nå.

– Jeg har trent stort sett to daglige økter i det siste, men det er jo en stund siden jeg har spilt kamp. Så jeg trenger nok litt tid på å finne toppformen igjen, sier Grytebust.

Den danske ligaen starter opp igjen neste fredag. Til vinterpausen lå Odense på 7.-plass.

– Ambisjonen er å ta over keeperplassen så snart som mulig. Jeg er ikke kommet hit for å sitte på benken, sier Sten.

Takker AaFK. Han fikk med seg nøyaktig ti sesonger i AaFK.

– Det kjennes riktig å forlate AaFK nå. Jeg tror jeg trengte å ta et nytt steg nå for å komme ut av komfortsonen. Samtidig har jeg alt å takke Aalesund for, og spesielt Frank (Mathiesen) som jeg har jobbet mange år sammen med og Kjetil Rekdal som ga meg sjansen som førstekeeper. Jeg håper av hele mitt hjerte at AaFK lykkes framover, sier Grytebust.

Les mer om

  1. Internasjonal fotball
  2. Sten Grytebust
  3. Aalesunds FK