Deila: - Ødegaard overrasker alltid når han får sjansen

Ronny Deila kastet Martin Ødegaard inn mot seniorer allerede som 13-åring. Celtic-sjefen gleder seg til å se unggutten mot Malta og Bulgaria.

HET: Ronny Deila håper Martin Ødegaard får sjansen for Norge mot Malta og Bulgaria.

Ødegaard-temperaturen holder seg. Starter 15-åringen mot Malta eller ikke? Er landslagstrener Per-Mathias Høgmo fristet til å prøve eller blir det bare med innhopp?

— Er Ødegaard moden for å starte i EM-kvalkampene?

— Han overrasker alltid når han får sjansen. I januar spilte han for oss i Strømsgodset mot Astra (i Celtics europaligapulje). Vi vant 1-0, og han kom inn siste halvtimen og ga oss målet vi trengte for å vinne.

— Jeg håper han får sjansen (på landslaget til uka). Da blir det i hvert fall morsomt for oss som skal se på, sier Ronny Deila til NTB.

Celtic?

Han er som de fleste veldig svak for norsk fotballs nye funn. Kremen av klubber i Europa har Ødegaard veldig høyt oppe på innkjøpslisten.

— Det viktige for ham nå er å spille fotball og A-kamper på det høyest mulige nivået. Det er viktig ikke å hoppe for høyt med en gang, men å få utfordringene til riktig tid.

- Celtic noe for ham?

— Det kan godt være det om et års tid eller noe slikt. Det er nok kanskje et riktig steg vi snakker om da. For så å ta det neste steget etter det igjen. Men det er hva han gjør i hverdagen som er avgjørende. Martin har imponert meg med måten jobber på for å bli bedre. Det er det som kommer til å gjøre ham til en god spiller.

Tidlig

Deila ga Ødegaard sjansen på seniornivå da han bare var 13 og et halvt år gammel. Treneren smiler bredt når han ser på bildet fra Ødegaards første A-kamp med Godset.

— Den husker jeg veldig godt fordi det var debuten hans. Det var mot erkerivalen Mjøndalen (med pappa Hans Erik på benken), og vi tapte 1-5. Martin gjorde ikke mye feil med ballen, men han jobbet ikke så hardt defensivt.

— Jeg så da at dette var noe som trolig kom til å bli veldig bra selv om veien er lang. Før den kampen hadde jeg snakket med mange som fortalte om hvor god han var.

Ødegaards Strømsgodset-kontrakt løper ut neste høst, men mye tyder på at han selges før den tid.

Kanskje blir første stopp Celtics idylliske treningsanlegg i Lennoxtown. (©NTB)