Fotball

- Baldini tilbød å trekke seg da Villas-Boas ble sparket

Tottenhams sportssjef ville ta sin del av ansvaret, men ble bedt om å bli i klubben.

Sportssjef i Tottenham, Franco Baldini, til høyre, tilbød seg å trekke seg etter at Andre Villas-Boas fikk sparken som Tottenham-manager. Digitalsport

 • Olav Rege Olsen

Spurs’ italienske sportssjef Franco Baldini tilbød seg å trekke seg samme dag som Andre Villas Boas ble sparket som manager i Tottenham. Det skriver The Telegraph søndag.

DIREKTE 14.30: Southampton – Tottenham

Det var imidlertid uaktuelt for styreformann Daniel Levy, som har gitt Baldini oppgaven med å finne Villas-Boas’ etterfølger til managerstolen på White Hart Lane.

Baldini har vært sportssjef i Tottenhan i et halvt års tid. Han ble hentet til klubben etter anbefalinger fra Villas og har blant annet hatt ansvaret for spillerkjøp.

Etter salget av Gareth Bale ble det brukt vanvittige én milliard kroner på forsterkninger i løpet av noe svært hektiske sommermåneder, uten at den høye kostnaden har gitt skikkelig avkastning på banen.

Jobber med ny manager

Milliarden ble brukt på Christian Eriksen, Erik Lamela, Etienne Capou, Nacer Chadli, Roberto Soldado, Paulinho og Vlad Chiriches. Alle nyervervelsene har til tider slitt med å bli samkjørt og resultatene har ikke svart til forventningene.

Det skal være noe av forklaring for at Villas— Boas måtte forlate managerstolen, men hovedårsaken skal være hans etter hvert så betente forhold til styreleder Levy.

Baldini skal være godt i gang med arbeidet med å finne Tottenhams nye manager. I utgangspunktet skulle listen over aktuelle kandidater være klar før utgangen av desember.

Sherwood gjennom julen?

Mye tyder imidlertid på at Tim Sherwood, som har fått ansvaret midlertidig, blir sittende som sjef gjennom det travle juleprogrammet, som starter med bortekamp mot Southampton søndag ettermiddag.

Sherwood skal ifølge The Telegraph ha spurt om mulighetene for å beholde jobben ut sesongen. Han vil bruke tiden til å bevise at han kan levere varene. Den tidligere midtbanespilleren skal ha en høy stjerne hos Levy.

Samtidig jobbes det på andre fronter. Basels Murat Yakin, tidligere Chelsea-manager Roberto Di Matteo og Galatasarays Roberto Mancini er alle nevnt som mulig ny Tottenham-manager.

Les mer om

 1. Engelsk fotball
 2. Premier League
 3. Southampton FC
 4. Tottenham Hotspur FC

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Sherwood ny Tottenham-manager

 2. FOTBALL

  Bekreftet: Tim Sherwood ferdig i Tottenham

 3. FOTBALL

  Kan denne mannen bli ny Tottenham-sjef?

 4. FOTBALL

  Sherwood: - Jeg er den beste manageren Tottenham har hatt

 5. FOTBALL

  Pochettino klar for Tottenham

 6. FOTBALL

  De Boer vil ikke til Tottenham