Solskjær tok ett poeng i Championship-debuten

1-1 borte mot Blackburn lar seg høre.

GLEDE: Cardiff-spillerne feirer Kenwyne Jones' scoring. Mats Møller Dæhli i midten.

Kun opprykk er godt nok for Cardiff-fansen og eier Vincent Tan denne sesongen. Ole Gunnar Solskjær er under stort press etter nedrykket fra Premier League — og det allerede før sesongen er i gang.

Uavgjort på bortebane mot Blackburn er et akseptabelt resultat for nordmannens lag.

– Det kommer til å bli et tøft år, det så vi i dag. Det er Championship dette med tette, jevne og harde kamper. Jeg er veldig lettet over at vi tok ett poeng og at vi er i gang, sa nordmannen til TV 2.

Mats Møller Dæhli hadde en relativt anonym kamp for Cardiff fredag kveld og ble byttet ut i det 55. minuttet. Senere kom Magnus Wolff Eikrem inn og spilte de siste fem minuttene for gjestene.

– Det er den første kampen hans (Dæhli) på dette nivået. Han kan mer og kommer til å utvikle seg og ta dette nivået bedre og bedre. Det er en tøffere liga enn han har vært vant til, sa Solskjær om sin talentfulle midtbanemann.

ETT POENG: Ole Gunnar Solskjær leder sitt lag mot Blackburn i seriepremieren.

DrømmestartI serieåpningen mot Blackburn på bortebane fikk altså Møller Dæhli tillit fra start, mens Wolff Eikrem startet på benken. Det gjaldt også Blackburns nordmann Joshua King.

Cardiff og Solskjær skulle få en drømmestart. 16 minutter var spilt da waliserne tok ledelsen. Et frispark ble slått inn i feltet, og på bakerste headet Kenwyne Jones i nettet bak keeper Paul Robinson. Akrobatiske Jones slo salto, og Solskjær jublet hemningsløst på sidelinjen.

Fem minutter før pause kom Blackburn-utligningen. Vertene vant ballen i gunstig posisjon, og Tom Cairneys langskudd gikk i mål via hendene til keeper David Marshall.

– Det var et flott skudd fra en fantastisk fotballspiller. Tom Cairney kan score tosifret antall mål denne sesongen, sa Blackburn-manager Gary Bowyer ifølge BBC.

1-1, og det var greit nok til pause.

Dæhli ut, Eikrem inn

Ti minutter ut i 2. omgang valgte Solskjær å ta ut Mats Møller Dæhli og erstatte han med nyinnkjøpte Tom Adeyemi.

1-1 og uavgjort ville være en brukbar sesongåpning for begge lag, og det skulle ende slik på Ewood Park i en kamp som bar preg av at det var sesongåpning.

King ble sittende på Blackburn-benken fredag kveld, mens Eikrem fikk spille de siste minuttene for Cardiff.

– Jeg synes vi var det dominerende laget. Jeg er skuffet over måten vi slapp inn målet på, og vi kunne ha fått et straffespark i første omgang, sa Blackburn-manager Bowyer.

Neste oppgave for Solskjær og Cardiff blir onsdagens ligacupkamp borte mot Coventry. Lørdag er det seriekamp hjemme mot Huddersfield.