Fotball

Tariks klubb sendte Nielsen og Elabdellaoui ned

Eintracht Braunschweig ned i 2. Bundesliga, Hamburg må spille kvalifisering.

  • Glenn Frode Thorkildsen

Eintracht Braunschweig, med Håvard Nielsen og Omar Elabdellaoui i sentrale roller, var avhengig av tre poeng i siste seriekamp borte mot Tarik Elyounoussi og Hoffenheim for å redde plassen i Bundesliga i Tyskland.

Slik gikk det ikke. Nielsen og Elabdellaoui må ta den tunge veien ned i 2. Bundesliga etter 1-3-tap.

Dersom Braunschweig hadde gjort sin del av jobben i den siste seriekampen, hadde det vært nok til å berge plassen i 1. Bundesliga.

Skjelbred måtte ut

Den sovende storheten Hamburg skal ut i kvalifisering for å beholde plassen i 1. Bundesliga. Per Ciljan Skjelbred er ansatt i klubben, men storspiller på lån i Hertha Berlin — som endte på en trygg plassering midt på tabellen. I lørdagens 0-4-tap for Borussia Dortmund måtte Skjelbred ut allerede etter 34 minutter, med det som trolig er en strekkskade.

Stuttgart, med Mohammed Abdellaoue i stallen, tapte 0-1 borte for Bayern München i siste seriekamp. Stuttgart har slitt denne sesongen, men var allerede før kampen klare for ny sesong i Tyskland øverste divisjon.

Nordtveit til Europaliga-kvalifisering

Håvard Nordtveit er en viktig spiller for Borussia Mönchengladbach, som skal ut i kvalifisering til Europaligaen etter sin sjetteplass.

Vegar Eggen Hedenstads Freiburg endte på 14. plass av de 18 lagene i 1. Bundesliga.

Bayern München vant serien suverent foran Borussia Dortmund og Schalke 04. De tre lagene er dermed kvalifisert for neste sesongs Champions League.

Bayer Leverkusen ble nummer fire og skal ut i kvalifisering til Champions League.

Les mer om

  1. Tysk fotball
  2. Bayer Leverkusen
  3. FC Schalke 04
  4. Bayern München
  5. SC Freiburg
  6. Borussia Mönchengladbach
  7. VfB Stuttgart