Bellamy takket nei før Solskjær tok Cardiff-jobben

Allerede i desember skal Cardiff ha ønsket Craig Bellamy som manager.

MANAGERAMBISJONER: Craig Bellamy var en av deprimerende mange fotballspillere som tror det ser bra ut med langermet trøye under kortermet drakt.

Dagen etter at Ole Gunnar Solskjær fikk spark… sluttet som manager i Cardiff City, har britiske medier gått videre. Solskjær er et tilbakelagt stadium. Nå handler det om hvem som kommer etter.

Takket nei umiddelbart

Cardiff-helten Craig Bellamy la opp i sommer og var en av de første kandidatene som ble nevnt til å ta over for nordmannen. Nå beretter han at han allerede før Solskjær ble ansatt fikk tilbudet om jobben.

– Jeg er ikke den rette mann for Cardiff City på det nåværende tidspunkt, og de ville ikke vært den rette klubb for meg. De må se andre steder etter sin manager, sier Bellamy til BT Sport.

I desember kom det aldri til virkelige samtaler med klubben.

– Om de tenkte at jeg skulle være spillende manager eller ta det på fulltid… jeg vet ikke. Jeg ga dem ikke sjansen til å komme så langt, sier Bellamy.

Har ambisjoner

Les også

Fotballekspert: - Solskjær har vært naiv

Bellamy ser for seg en fremtid som fotballtrener, men ikke nå.– Jeg holder på å kurse meg til å få trenerlisens. Nå trenger jeg tid. Der er så mange små ting i dette spillet jeg må tenke over. Det må jeg ha på plass, før jeg kan gå til et så stort skritt som dette. I fotball kan det første du gjør også være det siste. Det vil jeg unngå, sier Bellamy.

Hans favoritt til jobben er Tony Pulis.

Hadde aldri kontrollen

Kommentator Steve Tucker i Wales Online tror Solskjærs to midlertidige erstattere, Danny Gabbidon og Scott Young, har et godt utgangspunkt foran en av sesongens vanskeligste bortekamper, mot Derby på Pride Park.

– Dersom fotball ble avgjort av goodwill, ville Cardiff ha vunnet en suveren seier her, med de to publikumsfavorittene på sidelinjen, skriver han.

Solskjær etterlater seg et svakt rykte i Wales.

– Det blir feil å si at han mistet kontrollen, fordi – som mange Cardiff-supportere har sett – den hadde han egentlig aldri, skriver kommentator Paul Abbandonato.