Arsenal hjalp United i Champions League-kampen

Det blir en nervepirrende sesongavslutning i Manchester.

Alexis Sánchez utlignet til 2-2 for Arsenal. Dermed er Arsenal nesten garantert Champions League-spill hvis de ikke roter det til hjemme mot Aston Villa i siste serierunde.

Manchester City klarte bare 2-2 i toppkampen mot Arsenal. Dermed har Manchester United en gyllen mulighet til å gå forbi byrivalen i kampen om mesterligaplass neste sesong.

— Dette er vondt for City. United vil elske det hvis de klarer å ta seg forbi rivalen, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker etter kampslutt.

Sergio Agüero og Kevin De Bruyne scoret målene for City, mens Olivier Giroud og Alexis Sánchez sto for Arsenals mål, i det som var Manuel Pellegrinis siste hjemmekamp som City-manager. Pep Guardiola erstatter chileneren etter sesongslutt.

Les også

Nå er andreplassen til Tottenham truet

Tabelltreer Arsenal står nå med 68 poeng, mens City på fjerdeplass har 65. Begge har én kamp igjen av Premier League-sesongen. Tabellfemmer United har 63 poeng, men har en kamp til gode på de to førstnevnte. United gjester West Ham i midtuken, og Louis van Gaals mannskap kan ta seg forbi City med seier på Upton Park. Den viktige fjerdeplassen i serien gir mesterligakvalifisering neste sesong.

City tok ledelsen

City har igjen Swansea borte, mens Arsenals siste kamp er hjemme mot tabelljumbo Aston Villa. United har igjen Bournemouth på Old Trafford etter tirsdagens kamp på Upton Park.

Hjemmelaget presset Arsenal bakover i starten av søndagens oppgjør, og City-fansen kunne juble etter bare åtte minutters spill. Et innlegg fra høyrekanten ble headet ned til Sergio Agüero, og superspissen banket inn 1-0 med venstrefoten.

Gleden skulle imidlertid bli kortvarig for Pellegrinis mannskap. Minuttet etter Agüero-scoringen holdt Gaël Clichy på å gjøre selvmål etter et Arsenal-innlegg, men City-backens heading gikk så vidt utenfor. Den påfølgende Arsenal-corneren stanget Olivier Giroud kontant i mål, til vertenes store fortvilelse. Det var franskmannens første scoring på 15 kamper.

Les også

Opptur for Deila: Her jubler Celtic for gull

De Bruyne-scoring

Utligning til tross, City fortsatte å presse gjestene bakover. I det 16. minutt fikk målscorer Agüero en kjempemulighet inne i boksen, men argentinerens harde avslutning gikk via et Arsenal-bein og føk over mål.

Vertene fortsatte å trykke på. I det 27. minutt havnet Arsenal-keeper Petr Cech på bærtur utenfor feltet, men verken Agüero eller Jesus Navas maktet å utnytte forvirringen.

Les også

Liverpool ber titusenvis av fans trosse rådet til Jürgen Klopp

De Bruyne var mannen som skulle sende City i ledelsen igjen etter hvilen. Belgieren vartet opp med en flott soloprestasjon og et flott skudd i hjørnet i det 52. minutt, men Arsenal ga ikke opp. Etter 68 minutter utlignet Sánchez etter flott kombinasjonsspill av Arsenal.

City trykket Arsenal bakover på banen i sluttfasen, men fikk ikke uttelling. Wilfried Bony fikk en kjempesjanse etter 88 minutter. Innbytteren banket ballen i tverrliggeren på volley etter et innlegg fra høyre. Flere store sjanser ble det ikke, og dermed endte oppgjøret med poengdeling.

Welbeck-skade

Arsenal fikk Danny Welbeck skadd bare 21 minutter ut i oppgjøret. Engelskmannen så ut til å pådra seg en skade i høyre kne etter en duell med Mangala, og han maktet ikke å fortsette. Arsenal-manager Arsène Wenger erstattet Welbeck med midtbanemannen Jack Wilshere.

(©NTB)

Premier League

SVUTMP
1Arsenal14121133112237
2Manchester City14102240142632
3Newcastle United1586129111830
4Tottenham Hotspur1592431211029
5Manchester United148242020026
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk