Fotball

Rekdal om hvorfor Brown først nå slår til: - Vi var for utålmodige

Vålerenga etterlyste en måltyv. Nå har de funnet ham.

 • Kurt B.M. Haugli
svp://103183?view=bt

ULLEVAAL: Deshorn Brown var i ferd med å bli flopp-erklært i Vålerenga. Men så plutselig slo han til 13-14 måneder etter han kom til Oslo-klubben.

-Det var tøft for meg da jeg kom hit i fjor. Jeg skjønte ikke språket og jeg ante ingenting om hvordan de spilte, sier Deshorn Brown og innrømmer at det har vært et tungt år for ham.

Les også

Sånn jubler en Vålerenga-toppscorer

Syv mål på 30 dager

Det vil si det har vært tungt for ham helt til han begynte å score for en måneds tid siden. Søndag kveld scoret han det viktige andremålet i Vålerengas 3-0 seier mot Sarpsborg. Det var på mange måter dette målet som avgjorde kampen.

Vålerengas Deshorn Brown scoret igjen - denne gangen mot Sarpsborg. NTB Scanpix

Dermed har han i løpet av 30 dager scoret 7 mål. To i cupen og fem i serien. Det er nøyaktig like mange som i hele fjor. Scoringene har kommet som en vårløsning for den røslige kraftspissen fra Jamaica.-Det går bedre og bedre for hver dag. Men jeg burde ha scoret på flere av mine sjanser. Hadde jeg vært mer effektiv hadde jeg vært seriens toppscorer.

Rekdal tar selvkritikk

Kjetil Rekdal innrømmer gjerne at de trolig ikke har behandlet spissen, som ble kjøpt fra MLS-klubben Colorado Rapids rett før sesongstart i fjor, helt som de skulle.

Kjetil Rekdal innrømmer at han var for utålmodig med Deshorn Brown. NTB scanpix

-Vi var utålmodige med ham. Vi kjørte han rett inn på laget og forventet mål. Han var ikke skikkelig integrert i laget, fortalte Kjetil Rekdal etter kampen.

Storfornøyd med seieren og storfornøyd med at han som ble kjøpt inn som målscorere er begynt å levere varene.Akkurat det med integrering kan Deshorn Brown være enig i.

— Nå har jeg vært her sammen med dem en sesong og hele forsesongen. Jeg føler meg mye sikrere og tøffere hele tiden. Deler av fjoråret var vanskelig, sier Brown til Aftenposten.

Slik beskriver Kjetil Rekdal sin relativt nye toppscorer.

— Han har bra fart, han er sterk og god i lufta. Samtidig er han litt uferdig på en del områder og stresser litt for ofte. Nå har vi fått ham roligere og han jobber beinhardt foran der.

Utenlandsk interesse

Når nå 25-åringen fra Jamaica er i ferd med å få sitt gjennombrudd i norsk fotball, så blir det øyeblikkelig snakk om salg.

-Det er nå en gang slik at dersom en utenlandsk klubb legger penger på bordet, så er det få norske klubber i Tippeligaen som kan si nei, sier Kjetil Rekdal.

Deshorn Brown selv vil ikke snakke om interesse fra andre klubber.

-Det er her i Vålerenga jeg er nå og jeg og laget har ikke annet fokus enn kampen på onsdag, sier han selv.

Gikk tøft ut

Offensive i hodet og innstilling, men ikke like effektive i utførelsen. Slik kan man fortelle historien om den første omgangen mellom Vålerenga og Sarpsborg.

Vålerenga gikk hardt ut, men slet og slet mot høytpressende og aggressive østfoldinger. Derfor ble det mye kakking av ball fra midten og frem mot rundt 20 meter. Lenger ville ikke Sarpsborg la Vålerenga komme.

Stoppere som tok ansvar

Derfor var det ikke overraskende en dødball som løste det hele opp og førte til scoring. Det hele regissert Vålerengas to midtstoppere. Den første hodeduellen vant Kjetil Wæhler slik han har vunnet cornere i årtier. Headingen gikk mot bakre stolpe hvor stopperkollega Enar Jääger ventet. Han headet ballen inn.

-Endelig ett dødballmål. Vi har vel hatt hundre cornere til nå i sesongen, så dette var på tide, sa Kjetil Rekdal etter kampen.

Nå varte ikke presset omgangen ut og gjestene hadde flere anstendige muligheter til å utligne Vålerengas ledelse. Hadde Vålerenga dominert i deler av første omgang så dominerte de så godt som hele andre omgang.

Det var etter hvert liten tvil om hvor seieren kom til å havne. Derfor var det ikke uventet at Elias Mar Omarsson, som hadde kommet inn for Deshorn Brown, la på til 3-0 like før slutt.

 1. Les også

  Omarsson fant krysset - Vålerenga vant enkelt

svp://103183?view=bt

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Vålerenga Fotball
 3. Sarpsborg 08

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Sånn jubler en Vålerenga-toppscorer

 2. FOTBALL

  Vålerengas toppscorer senket KFUM i historisk Oslo-derby

 3. FOTBALL

  Nå er han plutselig blitt Kjetil Rekdals viktigste spiller

 4. FOTBALL

  - Vålerengas toppscorer på vei til kinesisk klubb

 5. FOTBALL

  Vålerenga er reddet, men bare økonomisk

 6. FOTBALL

  Vålerenga slo tilbake etter skrekktapet og forlenget Starts marerittrekke