Fotball

Blink møter Sarpsborg i neste cuprunde: - Vi må forvalte energien riktig

Stjørdals-Blink hadde ett ønske før fredagens trekning til 4.runde i NM. Det fikk de oppfylt.

Assistenttrener i Stjørdals-Blink, Tom Dent.
  • Marius Dahl

STJØRDAL: — Det er selvfølgelig gøy å være videre, å se 60 mennesker i klubbhuset før trekningen var gøy. Før de annonserte oppsettet for 3.runde var det ti her...

Det var assistenttrener Tom Dent som malte bildet for Adresseavisen, mens hovedtrener Gary Hogan fulgte trekningen hjemmefra. Bournemouth-fødte Dent strålte etter trekningen.

Han hadde nemlig ett eneste ønske.

Advarer mot trykket

— Vi skulle unngå gresslag som Nest-Sotra og Vålerenga. Å få spille på en fin bane i Sarpsborg betyr mye for oss. Vi får se hvordan vi står til dem, de er vel ganske fysiske, sier Dent.

Les også

Stjørdals-Blink møter Sarpsborg i neste runde av cupen

Det var altså fjorårets cupfinalister Sarpsborg 08 som ble motstander i åttendelsfinalen og etter tre hjemmekamper tvinges stjørdalingene ut på tur ned til Østfold.

De er på god veg til å bli årets cupaskeladd i Norge. Etter å ha slått ut Strindheim, Levanger og Molde i tur og orden, var Stjørdals-Blink for første gang siden 1992 i bollen for 4.runde-trekningen fredag.

Molde-spillerne var langt nede etter det overraskende tapet mot Stjørdals-Blink.

— Dette har vært en fantastisk uke for oss. Jeg regner med at spillerne gleder seg til å møte et eliteserielag og det kommer til å være litt trykk rundt oss, sier engelskmannen.

- Vi vil lide

— Men vi har en jobb å gjøre. Vi vil lide veldig hvis vi går rundt og tenker cup de neste dagene, sier Dent og viser til at laget i morgen møter HamKam på bortebane i 2.divisjon.

- Hvordan opplever dere trykket rundt klubben nå?

— Interessen er såpass stor, at vi inne i bobla til A-laget må gjøre ting riktig og forvalte energien vi får fra omgivelsene riktig. Da kan det bli bra, så får gutta på kontoret kjenne mer på hvor stort dette er, sier Dent.

Les mer om

  1. Fotball-NM
  2. Sarpsborg 08
  3. Stjørdals-Blink Fotball