Fotball

Wales-spillerens navn er så spesielt at ingen trenger å lure på hvem han er oppkalt etter

Landslagsspilleren fikk sin egen fødselsattest signert av foreldrenes forbilde.

David Cotterill er ikke den mest kjente spilleren på Wales, men navnet på spilleren han er oppkalt etter er i det minste stort i fotballverdenen. Foto: AP

  • Sindre Trygsland

Wales har sammen med Island vært EMs store overraskelse. De røde fra Storbritannia er klare for semifinale, der de møter Portugal onsdag kveld. Dit har de tatt seg på bekostning av Nord-Irland og Belgia, og i gruppespillet endte de først i selskap med England, Slovakia og Russland.

Mens Gareth Bale og Aaron Ramsey har stjålet overskriftene, er det blitt null spilleminutter på Birmingham City-spiller David Cotterill (28). Men selv om han ikke har herjet på banen, kan kantspilleren muligens skryte på seg å ha EMs mest spesielle navn. Han er nemlig kalt opp etter en legende på balløya.

Les også

  1. Sensasjonen skaper bryllupstrøbbel for to Wales-spillere: - Foreldrene våre er illsinte

  2. Schweinsteigers uvanlige valg sjokkerte dommeren

United-frelste foreldre

Hans fulle navn er David Rhys George Best Cotterill. Legg merke til to av mellomnavnene. Ringer det noen bjeller? Birmingham-spilleren er nemlig oppkalt etter Manchester Uniteds tidligere ikon, nord-irske George Best.

Manchester United-legenden George Best sammen med Pele i 1978. Foto: Ap

Navnet er spesielt. Årsaken er ganske logisk. Cotterills foreldre er nemlig veldig store supportere av storklubben, der Best spilte fra 1963 til 1974, har den britiske avisen Daily Mirror skrevet.— Faren min er en stor Manchester United-fan, men han møtte aldri George Best. Jeg gjorde det, og han signerte fødselsattesten min, har Cotterill sagt til avisen.

For tilfeldighetene skulle ha det til at Wales-spilleren og moren skulle møte fotballikonet i Cardiff.

Bale: — Handler ikke om to spillere

Portugal er siste hinder for Wales på veien til en potensiell sensasjonell EM-finale. Motstanderen, anført av Cristiano Ronaldo, har foreløpig til gode å imponere, og står til tross for sin plass i semifinalen uten en eneste seier i ordinær tid så langt i mesterskapet.

Mange snakker om duellen mellom de to Real Madrid-stjernene Gareth Bale og Cristiano Ronaldo. Det vil ikke førstnevnte ha noe av.

– Det handler ikke om to spillere. Vi vet det, alle vet det. Det handler om to nasjoner i en semifinale. 11 menn mot 11 menn. Selvfølgelig er han en fantastisk spiller, alle vet hva han kan gjøre. Men vi har snakket om hva vi gjør som et lag og vi bekymrer oss ikke over motstanderen, sa Bale på en pressekonferanse mandag ifølgeSky Sports.

Wales må klare seg uten deres midtbanemotor, Arsenal-spiller Aaron Ramsey. Likevel mener Norsk Regnesentral at de røde fra Storbritannia er favoritter i møtet med Portugal. Ifølge NR er det 56,2 prosent sannsynlighet for at Wales tar seg til finale.

Les mer om

  1. Fotball-EM
  2. Wales' herrelandslag fotball