Fotball

Messi ble historisk

Lionel Messi (28) scoret sitt landslagsmål nummer 55 da Argentina slo USA 4-0 og dundret inn i finalen i Copa America.

Måljegeren Lionel Messi i fint driv. Foto: Kevin Jairaj / Reuters / NTB scanpix

Messis 2-0-scoring gjorde ham historisk i argentinsk fotball. Ingen har scoret flere landslagsmål enn den lille magikeren. Gabriel Batistuta hadde den forrige rekorden med 54 scoringer. Det klarte han på 78 kamper for de lyseblå.

Lionel Messi, som fyller 29 år kommende fredag, har 112 landskamper og har altså scoret i nesten annenhver kamp i snitt. Totalt står Messi med fem scoringer i årets Copa America.

— Dette var det vi håpet og ønsket å oppnå. Vi fortjente dette etter alt det gode arbeidet vi har lagt ned de siste årene, kommenterte Messi overfor nyhetsbyrået AP.

LES OGSÅ:

Les også

Lei av kjedelige EM-lag – gi meg Copa America!

Les også

Gruppevinner Tyskland slo tilbake etter kritikken

Les også

Zlatan gir seg på landslaget etter EM

Tamt

Et tamt USA ble aldri noen målestokk for Argentina i semifinalen. Allerede etter tre minutter satt den første i nota. Ezequiel Lavezzi sendte søramerikanerne foran, og derfra så Argentina seg aldri tilbake foran 70.858 tilskuere på NRG stadion i Houston, Texas.

32 minutter var spilt da Barcelonas Messi gjorde 2-0. Målet kom på et fint frispark, og USAs Brad Guzan hadde ingen mulighet til å redde. Messi hadde også assist på 1-0-scoringen.

De to siste målene til Argentina ble gjort av Napolis toppscorer Gonzalo Higuaín i 2. omgang. 3-0-scoringen kom fem minutter ut i 2. omgang på en retur etter at han selv hadde skutt, mens Messi også var mannen som spilte opp til 4-0-målet fire minutter før full tid.

Respekt

— Vi hadde for mye respekt. Våre spillere følte at Argentina var bedre i alle posisjoner på banen, sa USAs trener Jürgen Klinsmann.

Sist gang Argentina vant Copa America var i 1993. I finalen i East Rutherford i New Jersey skal Argentina opp mot enten Colombia eller Chile. Det blir avgjort kommende natt norsk tid.

Chile er regjerende mester og kommer fra en duggfrisk kvartfinale der det ble hele 7-0 over Mexico. I finalen for to år siden slo de nettopp Argentina etter at det hele måtte avgjøres på straffespark. (©NTB)

Les mer om

 1. Internasjonal fotball
 2. Argentinas herrelandslag fotball
 3. Lionel Messi

Relevante artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  - Det er bare fem minutter siden jeg fikk vite at bestemoren hans døde

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Nedtur i Messis titteljakt med Argentina

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Messis ventetid fortsetter. Brasil stoppet Argentinas titteljakt i Copa America.

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Messi bommet på straffe da titteldrømmen brast igjen

 5. VERDEN
  Publisert:

  Chile vant Copa America på straffer

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Har tapt tre finaler de siste fem årene: – Mange ser på Messi som et hengehode