Fotball

Enighet om nordisk EM-søknad

Fotballforbundene i de nordiske landene er enige om å gå videre med planene om en fellessøknad til fotball-EM i 2024 eller 2028.

NFF, her ved fotballpresident Terje Svendsen og generalsekretær Kjetil Siem, er enige med de andre nordiske fotballforbundene om å arbeide med en EM-søknad.

Søndag møttes alle lederne i København for å diskutere Danmarks ønske om å arrangere EM i Norden. Ifølge Danmarks fotballforbund (DBU) skal det ha vært et positivt møte.

— Alle involverte parter returnerer med full støtte til ideene i prosjektet. Nå skal det formaliseres, og vi har avtalt å møtes i Mexico By under FIFA-kongressen om seks uker. Da skal vi etablere en formell prosjektgruppe som kan se mer konkret på planene, sier DBU-president Jesper Møller til danske DR.

Prosjektgruppen skal belyse hvilke sluttspill det skal søkes om. Møller mener det er klokt å holde flere muligheter åpne.

— Vi holder begge årene, 2024 og 2028, i spill fordi det inngår i et samlet puslespill med andre turneringer og politiske avgjørelser, sier Møller.

Les også

Danmark vil arrangere fotball-EM sammen med Norge

Møte på Grønland

Nyhetsbyrået Reuters skriver at kampene vil bli spilt i Norge, Sverige, Danmark og Finland, men at det også vil bli EM-relaterte arrangementer på Færøyene og Island. Byrået hevder også at detaljene skal gjennomgås i et møte på Grønland i august.

Forrige måned ble det kjent at DBU ønsket å få fotball-EM til Norden.

— Det stemmer at dette har blitt diskutert. Det skal utredes i møter i nordisk gruppe. Det er vanskelig å si mer nå på et så tidlig stadium, sa NFFs generalsekretær Kjetil Siem til NTB da.

Ifølge Ritzau kan det ventes en endelig beslutning våren 2017.

Les også

FIFAs etikkmedlem samarbeidet med korrupsjonstiltalt fotballtopp

Tyskland og Tyrkia

Tyskland og Tyrkia har i en tid jobbet med å komme med en godt bud på 2024-EM, men Tyrkia sliter med store sikkerhetsmessige problemer etter flere terrorangrep og krigshandlinger ved den tyrkiske grense.

I tillegg er Tyskland i søkelyset i forbindelse med tildelingen av VM i 2006. Dette kan gi en åpning for de nordiske landene. Møller er på sin side ikke i tvil om at et europamesterskap i Norden kan bli en realitet.

— Det håper jeg da. Hvis ikke ville vi jo ikke jobbet med dette, sier han.

Norge og Sverige har tidligere jobbet med en felles søknad til EM i 2016, men landene trakk søknaden da ingen av regjeringene ville stille statsgaranti. (©NTB)

Les også

  1. Koteng: - Alt kommer på bordet i løpet av tre uker

  2. Kulturministeren: – Dette er ikke godt nok av idretten

  3. Fotballpresidenten: - Høyt nivå på Siems reiseregninger