Fotball

Fotballtoppens stikk til Real Madrid-sjefen: - Han er et null som president

Ikke alle er like fornøyde med hvordan Florentino Pérez opptrer.

Florentino Pérez er Real Madrids mektige president. Her med den nye treneren Rafael Benítez. Foto: Ap

  • Daniel Røed-Johansen
    Daniel Røed-Johansen
    Kommentator, Aftenposten

Florentino Pérez er den mektigste mannen i Real Madrid. Nå får klubbpresidenten kritikk av tidligere Barcelona-president, nå visepresident i det spanske fotballforbundet, Joan Gaspert.

— Det er tre sider ved Florentino Pérez. Som menneske er han flott. Som forretningsmann er han enestående. Men som Real Madrid-president er han et null. Jeg liker ikke måten han gjør ting på. Han er ikke min type som president, men han har overbevist meg som person og forretningsmann, sier Gaspert til Cadena Copa, ifølge den spanske avisen AS.

Les også

Spansk storavis: Fire grunner til at Real Madrids nye trener har blitt Ødegaard-fan

— Pérez gjorde stor skade på meg og Barcelona

Pérez har vært president i Real Madrid i to perioder. Den første perioden var samtidig som Gaspert var Barcelona-president. Da greide Pérez å hente Barcelonas stjernespiller Luís Figo i en overgang som skapte mye kontroverser.

Fotballegenden Luís Figo meldte overgang fra Barcelona til Real Madrid ved tusenårsskiftet. Foto: Ap

— Florentino gjorde stor skade på meg og laget mitt med kjøpet av Figo. Måten det skjedde på var ødeleggende, sier Gaspert.Livet på toppen av de to største klubbene i Spania er kaotisk. Det er veldig mange som har mange meninger om hvordan klubbene bør drives.

Les også

Hevder Ødegaard fikk starte på grunn av smisk

— Trist avslutning for Casillas

I sommer har Pérez fått kritikk for måten kaptein Iker Casillas forlot klubben på etter 16 års tjeneste. Flere supportere har også reagert med sinne på ryktene om at Sergio Ramos var på vei til engelsk fotball. Det siste skal ha blitt løst under et møte mellom Pérez og Ramos i Kina forrige uke. Ramos skal ha fått klar beskjed om at et salg ikke kommer på tale, og skal nå være nær å forlenge kontrakten med hovedstadsklubben.

— Xavi fikk en fin avslutning i Barcelona, mens Iker dessverre hadde en mer stille avslutning. Jeg ville likt å se ham ta farvel foran supporterne, men en del av fansen oppførte seg ikke bra overfor Iker på slutten av tiden hans i Real Madrid, sier Gaspert.

Alfredo Relaño, en profilert kommentator i sportsavisen AS, mente Rafa Benítez lot Martin Ødegaard starte i treningskampen mot Roma for å blidgjøre Florentino Pérez. Foto: REUTERS

Alle viktige beslutninger i Real Madrid går via Pérez. Da Martin Ødegaard fikk starte treningskampen mot Roma tidligere i måneden, mente Alfredo Relaño, en profilert kommentator i sportsavisen AS, det var for å blidgjøre Pérez.I den nylig utgitte boken av den danske journalisten Michael Qureshi, «Martin Ødegaard», uttalte klubbpresidenten at nordmannen «kunne bli en av lagets største» spillere.

Det er ikke kommet noen signaler på at Pérez vil gi fra seg makten i Real Madrid.

— Det vil komme en tid der han skjønner at han må overlate presidentvervet til en annen person, sier Gaspert, som påpeker at han tror Pérez sitter som president så lenge han selv måtte ønske det.

Les også

  1. Disse kan stå i veien for Ødegaard i Real Madrid

  2. - Ødegaards holdninger forbløffer Real Madrid-stjernene

Les mer om

  1. Internasjonal fotball