Fotball

Sjekk hvem Aron må konkurrere ut for å komme til EM: - Han er en outsider til troppen

Mandag er det nøyaktig tre uker til den islandske landslagstroppen til EM tas ut. TILs Aron Sigurdarson har trass i skader de siste ukene et håp om å være med. 

Aron Sigurdarson, her fra kampen mot Start tidligere i sesongen.
 • Rune Robertsen
  iTromsø

ULLEVAAL STADION (iTromsø): Ikke bare har Aron Sigurdarson knalltøff konkurranse fra spillere i store europeiske klubber for å spille blant europaeliten i sommer. Han har også kort tid på seg dersom han skal ta en sensasjonell EM-plass for hjemlandet sitt.

— Jeg ser fortsatt sjansen for at jeg skal kunne ta en plass der, sier 22-åringen til iTromsø stående i pressesonen etter oppgjøret i Oslo.

Sigurdarson har ikke vært på banen for TIL siden 18. mars da TIL spilte 0-0 mot Start. 28. mars – andre påskedag – skadet Sigurdarson seg på trening, og har siden da vært utilgjengelig på grunn av skade. Helt til søndag kveld da han kom inn etter 66 minutter for TIL mot Vålerenga i kampen som endte med 0-4-tap for Gutan.

— Det hjalp ikke sjansene mine at jeg ble skadet, og derfor må jeg prestere den neste tiden. Jeg gjør hva som helst for å komme med til EM, sier islendingen til iTromsø.

Les også

Zahid tok frem dansestegene igjen: - Vi har aldri mistet troen

Sterke konkurrenter

Rosenborg (21.april), Aalesund (24.april), Mjølner (27. april), Brann (1.mai) og Viking (7.mai) er de fem oppgjørene videre den islandske vingen har til å overbevise den islandske landslagsledelsen om å bli tatt ut. 9. mai er datoen da EM-troppen blir offentlig, og Island skal møte Norge (1.juni) og Lichtenstein (6.juni) i de to oppkjøringskampene før mesterskapet som starter 10. juni.

— Aron er en outsider til å komme med i troppen. Hvis han fortsetter å spille så bra som han startet i TIL vil muligheten til spill i EM øke, sier Sigurdarsons agent Magnus Magnusson.

Arnor Traustason blir en av Sigurdarsons største konkurrenter om en plass i EM.

Han kjenner godt til islandsk fotball gjennom en årrekke i agentbransjen og lister opp de kantspillerne han mener Sigurdarson konkurrerer med.

Les også

Flovik etter 0-4 i Oslo: - Kunne tatt ut et annet lag

— Johann Berg Gudmundsson (Charlton), Emil Hallfredsson (Udinese), Birkir Bjarnason (Basel), Arnor Ingvi Traustason (IFK Norrköping), Rurik Gislason (Nurnberg), Elmar Bjarnason (AGF) er alle aktuelle som kantspiller i troppen, sier Magnusson.

Han anser Elmar Bjarnarson, Traustson og Gislason som de tre spillerne Sigurdarson kan konkurrere ut.

— Gudmundsson, Hallfredsson og Birkir Bjarnarson er 100 prosent sikre i troppen. Og man skal huske på at Birkir Bjarnarson, Elmar Bjarnarson, Gudmundsson og Hallfredsson også kan spille i andre posisjoner, poengterer agenten.

- Kunne startet

Han ble vraket fra start mot Vålerenga trass i at hovedtrener Bård Flovik sterkt hadde antydet at han kunne være i startoppstillingen tidligere i uka.

— Jeg vet ikke om jeg hadde tålt 90 minutter, men har trent denne uka, og følt meg bra. Det er selvsagt treneren som tar ut laget. Jeg mener jeg kunne startet, men kneet mitt er ikke hundre prosent etter å ha vært ute en stund. Nå ser jeg fram til RBK på torsdag og vil spille da, sier Sigurdarson.

Les også

 1. Hele TIL-laget slaktes

 2. Se video: Festfotball og knusende seier for Vålerenga

 3. Gamst misset gigantsjanse: - Morten skulle scoret der

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Vålerenga Fotball
 3. Tromsø IL