Fotball

Klepp tok sjeldent poeng på bortebane

På bortebane har Klepp slitt denne sesongen, men mot Røa løsnet det noe for jentene.

Kristin Jondal Risnes har scoret to mål på to kamper for Klepp og bidro til ett poeng borte mot Røa. Foto: Charlotte Mæland

  • Charlotte Mæland

Røa 1-1 Klepp

Foran kampen mot Røa stod Klepp med bare seks poeng og et hav med store tap på bortebane. Men Klepp-damene var fast innstilt på å heve seg da de gjestet Røa kunstgress. Kristin Jondal Risnes scoret sitt første a-lagsmål mot Medkila forrige runde og vartet opp med nok en scoring mot Røa da hun sendte Klepp i ledelsen.

– Jeg fikk selvtillit etter jeg scoret mitt første forrige kamp så da jeg fikk sjansen var det bare å prøve seg igjen og heldigvis gikk det. Det er utrolig kjekt, forteller hun etter kampen.

Klepp og Røa er begge middelhavsfarere i Toppserien i år, men likevel var det viktig for begge lagene å vinne kampen. Jondal Risnes forteller at det også satt preg på kampen.

– Det var mye frem og tilbake før vi fikk målet og så igjen i andre omgang. Men etter vi scorer skrur vi mer på og få en del sjanser som vi ikke klarer å sette, og så får de straffe helt mot slutten av første omgang.

Selv om det ikke ble seier ser hun positivt på det som skjedde på Østlandet.

– Det er et steg i riktig retning for oss. Det er kjipt å tape de to poengene og akkurat nå føles det litt som et tap. Men vi skal absolutt være fornøyde med innsatsen. Det er sterkt gjort for oss å ta poeng i denne kampen.

Med en stigende form og endelig et godt resultat på bortebane skulle hun gjerne forlenget sesongen i Toppserien.

– Det er egentlig litt kjipt at vi bare har en kamp igjen nå. Det er vel kanskje det verste med fotballen hver gang sesongen nærmer seg slutten. Men det var godt for oss å få denne opplevelsen nå på slutten. Det gir oss mye å jobbe videre med til neste sesong, samtidig som vi tar med oss motivasjon og selvtillit inn i det arbeidet.

Kampfakta:

Røa — Klepp 1-1

Pause: 1-1

Mål: 0-1 Kristin Jondal Risnes (31.), 1-1 Gunhild Kvaalen Herregården (44.)

Dommer: Monica Larsen, Bækkelaget SK

Gult kort: Kristin Jondal Risnes, Klepp

Klepp (4-4-2): Oda Maria Hove Bogstad - Astrid Grøttå Ree, Lena Soleng Hansen, Silje Thorsen (Maren Knudsen, 23.), Anette Tengesdal - Maria Hiim, Gry Tofte Ims, Maria Thorirsdottir, Kristin Jondal Risnes (Ida Lillehammer, 83.) - Therese Sessy Åsland, Line Krogedal Smørsgård

Les mer om

  1. Røa IL
  2. Klepp IL
  3. Toppserien