AaFK utelukker ikke flere brasilianere

— De ønsker å bruke oss som en inngang mot Europa, sier Henrik Hoff.

VIL SAMARBEIDE: Henrik Hoff og Trond Fredriksen står her sammen med eierne i klubben Tigres Do Brasil. Mannen som står i midten av bildet er ordføreren i Duque de Caxias, som er en by og kommune i delstaten Rio de Janeiro. Han er den øverste sjefen i klubben Tigres Do Brasil. Bildet er tatt inne på klubbens akademi.
  • Kristian Stenerud

Den brasilianske klubben Tigres do Brasil har et sterkt ønske om samarbeid med AaFK.

Klubbdirektør Henrik Hoff og trener Trond Fredriksen har reist hjem etter noen dager i Brasil. Det ser ut som Marlinho blir AaFK-spiller, men det kan også bli aktuelt med mer samarbeid med klubben Tigres do Brasil.

– Klubben er veldig opptatt av å få til en avtale der flere spillere fra deres system kan få komme til oss. Hvis det er spillere som er gode og talentfulle nok, så har vi stilt oss positive til det, sier Hoff til Sunnmørsposten.

Les også

Dyrestam forlater Aalesund

AaFK er positivt innstilt

Trond Fredriksen har tidligere understreket at selv om det kan bli et samarbeid med den brasilianske klubben, så er det viktigste å få opp spillere fra AaFKs egen utviklingsavdeling.

– Selv om vi er positive, så betyr ikke det at AaFK skal hente inn to-tre brasilianere til, sier klubbdirektøren.

Lederen i klubben har tatt imot Hoff og Fredriksen på en svært god måte, og har gjort det han kan for at oppholdet deres skulle bli en suksess. Det ser de på som et tegn på hvor sterkt klubben ønsker å samarbeide.

– Klubben ser på oss som en inngang mot Europa. Det er mange brasilianere i europeiske klubber, men det er ofte spillere som har kommet fra toppklubbene, sier han.

Fiskehandlere

– Men det er ikke så mange brasilianske spillere som har tatt vegen til Europa gjennom norsk fotball. Det er nok mange gode spillere her som ikke spiller på øverste nivå, sier klubbdirektøren.

Kontakten med Tigres do Brasil har kommet i stand gjennom fiskehandlere fra Sunnmøre som hadde kontakter i klubben.

I helga ble det klart at Tigres og AaFK hadde kommet til en muntlig enighet om en overgang for Marlinho. AaFK har ikke en personlig avtale klar med brasilianeren, men det kommer til å gå i orden.

– Kan det bli lettere for Marlinho å utvikle seg med en landsmann til på laget?

– Hvis du har to spillere, så har de støtte i hverandre og det kan være en fordel ettersom språket ikke er på plass enda, sier Hoff.

Les også

Muntlig enighet om Marlinho

Må lære engelsk

Fredriksen er klar på hva som må til for at Marlinho skal utvikle seg til å bli en bedre spiller i klubben.

– Han må lære seg engelsk raskest mulig slik at både vi som er trenere og lagkameratene kan kommunisere bedre. Det er også noe som jeg har tatt opp med Marlinho selv. Vi har veldig troen på at han kan bli en god spiller, og da er det viktig å få på plass, sier AaFK-treneren.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk