Fotball

Uavgjort på Merseyside etter et festfyrverkeri av en fotballkamp

Everton og Tottenham imponerte med voldsomt tempo og høy kvalitet.

ETT POENG PÅ HVER: Evertons Seamus Coleman skjermer ballen foran Tottenhams Erik Lamela.
 • Reidar Løfaldli

Spørsmålet før kampen var om Tottenham ville holde følge med tet-trioen i Premier League, eller om Everton, som har slitt defensivt, ville vise seg som mer solid i det nye året.

De blå har hatt et porøst forsvar i høst og manager Roberto Martínez er under et visst press etter flere skuffende tap i det siste, mens Tottenham trengte en seier for å holde følge med tet-trioen i divisjonen.

Det endte 1-1 etter en heidundrende fotballkamp med to velspillende lag og høyt tempo gjennom samtlige 90 minutter.

— Jeg synes definitivt vi fortjente mer, men det viser bare hvor gode vi er om dagen, sier Tottenhams målscorer Dele Alli, som ble kåret til banens beste, til Sky Sports.

Les også

Hiddink-effekten fortsetter for Chelsea

Fornøyd Everton-sjef

Der Tottenham var klart best før pause, og London-klubben fortsatte å ha et grep om begivenhetene etter hvilen, kom hjemmelaget sterkt mot slutten og dominerte i siste del av kampen. Alt i alt var det greit med uavgjort.

— Det vi så var to gode lag som ville score mål, men i denne kampen forsvarte vi oss mye bedre enn tidligere, og det er jeg veldig fornøyd med, sier Martínez til Sky Sports.

Resultatet betyr at Tottenham fortsatt ligger på fjerdeplass i Premier League, tre poeng bak Manchester City. Everton blir stående med én seier på sin siste sju kamper og nå er på 11.-plass.

— Førsteomgangen er det beste vi har gjort denne sesongen. Vi var uheldige og kunne scoret to ganger før vi kom under, men vi viste karakter. Jeg synes vi tapte to poeng, sier Toby Alderweireld, som hadde målgivende til Alli på Tottenhams scoring.

Les også

City holder følge i toppen - superstjernene snudde i sluttminuttene

Spurs-dominans

Tottenham dominerte nesten totalt i åpningsminuttene på Goodison Park, og Harry Kane rystet hjemmelaget da han hamret et skudd i stolpen før det var gått ti minutter.

Mauricio Pochettinos mannskap er kjent for å ha mye ballinnehav i kampene sine, og de fornektet seg ikke på besøket i Liverpool. Everton ble presset bakover og kjempet med ryggen mot veggen i nesten hele første omgang.

Derfor kom det nærmest som et sjokk da Everton tok ledelsen etter drøye 20 minutter. En lang ball fra Tom Cleverley ble headet ned til Romelu Lukaku. Tottenhams midtforsvar klarte ikke å ta seg av andreballen, og Aaron Lennon, som har en lang karriere i nettopp Tottenham bak seg, hamret inn 1-0 bak keeper Hugo Lloris.

SCORET MOT SIN GAMLE KLUBB: Aaron Lennon feirer med Ross Barkley etter å ha gitt Everton ledelsen.

De blå var dermed i føringen, helt imot spillets gang, men bortelaget fortsatte å dominere kampen.Etter en halvtime var Tottenham ekstremt nær scoring igjen. En corner ble lagt ut til venstreback Ben Davies, og waliseren dundret ballen i tverrliggeren og ut.

Like før pause kom det fortjente utligningsmålet. Toby Alderweireld slo en lang ball opp mot Dele Alli. Midtbanespilleren dempet ballen vakkert før han satte den bak Everton-keeper Tim Howard og i mål. Dermed 1-1 og like langt etter de første 45 minuttene.

LIKE LANGT: Dele Alli setter inn utligningen til 1-1.

19-årige Alli har vært strålende for Tottenham denne sesongen, og målet mot Everton var symptomatisk for formen den ferske engelske landslagsspilleren har vist etter at han kom fra Milton Keynes Dons på nivå tre.

Les også

Middlesbrough vant toppkampen i Championship

Få målsjanser

Lagene kom ut til andre omgang fortsatt fulle av energi, og tempoet holdt seg på et særdeles høyt nivå på Goodison Park. Kvaliteten var varierende, men underholdningen var det lite å si på.

De klare målsjansene lot imidlertid vente på seg etter pause. Everton-innbytter Muhamed Besic slo til med et vakkert volleyskudd som Lloris måtte slå over da det var spilt drøye 78 minutter, og på den påfølgende corneren kom Everton nær på en heading fra midtstopper Ramiro Funes Mori som gikk like utenfor.

Det var skikkelig «end to end-stuff» mot slutten, og spenningen lå i om ett av lagene ville avgjøre helt på tampen.

Storscorer Lukaku fikk to skuddmuligheter på overtid. Den første satte han høyt over mål, mens den andre ble stoppet av Tottenham-forsvaret. og da var det klart at det ville ende 1-1 på Merseyside. Et resultat som var greit nok etter en særdeles underholdende kamp.

Les også

 1. Samuelsen hylles av manageren etter perlescoring

 2. Nå troner Arsenal alene på tabelltoppen i Premier League

 3. Rooney avgjorde for Manchester United

 4. Her blir Tettey matchvinner for Norwich igjen

 5. Nedtur for Klopp og Liverpool

Premier League

SVUTMP
1Chelsea97112332022
2Liverpool96302762121
3Manchester City96212041620
4West Ham United95221610617
5Brighton & Hove Albion943299015
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Engelsk fotball
 2. Premier League
 3. Everton FC
 4. Tottenham Hotspur FC