Fotball

Nyland og Aston Villa røk ut av FA-cupen

Ørjan Nyland måtte se to baller suse opp i vinkelen da Stefan Johansen og hans Fulham vant over Aston Villa i FA-cupens tredje runde.

Nyland spilte for Aston Villa i FA-cupkampen mot Fulham og Stefan Johansen. Her fra en tidligere kamp.
  • NTB

FULHAM - ASTON VILLA 2–1

To nordmenn var på banen da Fulham tok imot Aston Villa på Craven Cottage lørdag ettermiddag.

Stefan Johansen var å finne på Fulhams midtbane, mens Ørjan Nyland voktet buret for Aston Villa.

Fulhams Anthony Knockaert sendte Fulham i ledelsen med et fantastisk mål fra distanse i det 54. minutt. Nyland var sjanseløs på det harde og velplasserte skuddet i vinkelen, men leverte gode redninger da Fulham var nær å øke ledelsen like etter 1-0-scoringen.

Aston Villa utlignet til 1-1 ni minutter senere da Anwar El Ghazi fikk en enkel jobb med å sette ballen i mål etter at Jonathan Kodjia hadde gjort forarbeidet.

Les også

Nyland ligger an til å bli satset på i Aston Villa

Stefan Johansen spilte for Fulham i FA-cupkampen mot Aston Villa.

Johansen-assist

Fulham var imidlertid ikke ferdig med sine fulltreffere. Innbytter Harry Arter hadde vært på banen i snaut to minutter da han sendte en ny suser opp i Nylands høyre hjørne. Igjen så det ut som om Nyland var sjanseløs. Johansen noterte seg med målgivende pasning på Arters 2-1-scoring.

– Kampen ble avgjort av to vidundermål, sa Aston Villa-manager Dean Smith, som hadde gjort ni endringer fra siste Premier League-kamp.

– Jeg liker ikke å tape uansett hvilken turnering det er, men alle kunne se at dette ikke står øverst på vår prioriteringsliste.

Aston Villa klarte ikke å komme tilbake og er dermed ute av FA-cupen allerede etter tredje runde. Laget kan konsentrere seg om kampen for å overleve i Premier League.

Les også

Solskjærs United må ut i omkamp

Få sjanser i starten

Nyland hadde lite å gjøre i løpet av de første 45 minuttene. Først noen sekunder før dommeren signaliserte for pause, kom kampens første avslutning på mål.

Alene med Fulham-keeper Marek Rodak burde Aston Villas El Ghazi sendt bortelaget i ledelsen, men Rodak var kjapt nede og fikk slått ballen til corner.

Like før hadde El Ghazis angrepskollega Jota vært nær å treffe mål, men avslutningen gikk like utenfor.

Fredag ble det klart at Aston Villas førstevalg i mål, Tom Heaton, er ute resten av sesongen med en kneskade. Det kan bety mye etterlengtet spilletid for Nyland framover.

Les mer om

  1. Aston Villa
  2. Stefan Johansen
  3. Fulham FC
  4. FA-cupen
  5. Ørjan Håskjold Nyland