Fotball

Jonevret: - Håper FKH har lært

Vikingtrener Kjell Jonevret håper Viking skal unngå nye ubehageligheter når laget krysser Boknafjorden lørdag.

Viking-trener Kjell Jonevret håper Haugesund-supporterne har lært av den upassende oppførselen før forrige lokaloppgjør.
  • Jan-erik Larsen

STAVANGER (Aftenbladet): I fjor ble sjokkerte Viking-spillere møtt med blåkledde dukker i menneskestørrelse, hengende i renneløkke under Risøy-brua i Smedasundet, mens det var tilløp til bråk da Vikinghordene ble satt i land like utenfor Maakereirets supporterpub på kaien i Haugesund.

— Jeg forventer at Haugesund har ryddet opp, og at personene som var ansvarlige for de hengte dukkene nå er bortvist fra stadion. Jeg har alltid vært glad i Haugesund, men både denne episoden og stemningen på Stadion i fjor var litt uhyggelig. Jeg tror på en langt bedre opplevelse denne gang, sier Viking-trener Kjell Jonevret til Aftenbladet.

Sikkerhetssjef hos FK Haugesund, Hans J. Svendsen, tror ikke på noen reprise fra fjoråret.

Høy risiko

— Å henge dukker ned fra broen var langt over streken og helt usmakelig. Det har vi også formidlet til Viking. Jeg er helt sikker på at lørdagens kamp blir en god opplevelse for både FKH- og Viking-tilhengere, sier Svendsen til Aftenbladet.

Han opplyser at man i samarbeid med politiet har sørget for at båtene med de 300 tilreisende Viking-supporterne denne gang skal legge til lenger nord på kaiområdet, slik at man unngår konfrontasjoner med medlemmene av Maakeberget ved innlandstigning.

— I utgangspunktet er denne kampen definert som en «høyrisikokamp». Det er fordi det er et lokaloppgjør. Men det er ikke noe som skulle tyde på at vi får problemer. Jeg tror på en flott kamp på et fullsatt stadion, sier Svendsen.

Bannere i Haugesund

Heller ikke lederen for Maakeberget, Arild Flesjå, tror på dramatikk.

— Forholdet mellom tilhengerne av Viking og Haugesund er noe helt annet enn det som hersker mellom Vålerenga og Lillestrøm. At det er hengt opp noen bannere i Haugesund før kampen tar vi ikke så tungt, sier Flesjå.

Inne på stadion ble det i går montert et banner med påskriften «Hedre egne framfor å henge andre», med klar adresse til de hengte dukkene i fjor. I sentrum fant man bannere med ordlyden «Watch out, FKH» og «Lillebror. Alltid. Uansett».

Ikke organisert

— Dette er ikke noen organisert aksjon fra vår side, snarere noe spontant i regi av enkeltsupportere på Haugalandet. Vi har mange av dem i Viking, sier leder i Hordene, Geir Inge Fiskebekk.

Han føyer til at 300 Vikinghorder drar stille og rolig fra Stavanger til Haugesund klokken 13.00 lørdag og returnerer umiddelbart etter kampen.

— Det vi så i fjor var et utslag av mindreverdighetskomplekser. Det vil man dessverre alltid se i Sandnes, på Bryne og i Haugesund. Det er tungt å akseptere at man er lillebror, mener Fiskebekk.

God tone

Trygve Nygaard (38) har spilt for begge klubber, og ser at lokaloppgjørene har fått større betydning:

— Spesielt hos supporterne. Viking og FKH har vært jevngode i sine prestasjoner de siste sesongene. Da vil også de interne kampene få større betydning - og det blir enda viktigere å vinne. Det reflekteres nok i supporternes oppførsel også. Men jeg føler vi har en god tone på banen, sier Nygaard.

Han legger opp etter sesongen.

— Jeg sa det samme i fjor, men ombestemte meg. Nå er det imidlertid helt slutt. Garantert. Jeg stiller i jobbkø i november, sier han.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt19115340192138
2Molde19114446232337
3Kristiansund1911262722535
4Rosenborg19104540251534
5Lillestrøm1910453124734
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. FK Haugesund
  3. Viking FK