Fotball

- Det var nå eller aldri for Glimt

<p><strong>BODØ:</strong> U21-landslagstreneren er spent på hvordan Glimt klarer seg i eliteserien</p>

Fotball / FootballInternational U 21 matchNorge v Slovakia 0-0Norway v Slovakia 0-0 at La Manga - Spain07.02.2007Foto: Morten Olsen, DigitalsportØystein Gåre - Head Coach Norway
 • Thomas Karlsen
Fotball , 12.november 2007 , Kvalifisering til Tippeligaen , Bodø/Glimt - OddRunar Berg og Erik Hoftun ,Glimt

Øystein Gåre dro fra en cupfinale til den neste. Søndag fulgte den tidligere Glimt-treneren og -talentutvikleren cupfinalen mellom Lillestrøm og FK Haugesund, og delte blant annet ut pris til Tarik Elyounoussi som «Årets unge spiller» i norsk fotball i 2007. Et døgn senere var han på plass på Aspmyra for å følge gamleklubbens avgjørende kvalifiseringskamp mot Odd Grenland.

— Den første var kanskje mer for hele landet, men denne kampen var like viktig, for Bodø og regionen. Seieren er viktig for byen, det er det ingen tvil om.

— Glimt har et veldig sterkt navn her, og er en klubb som hele byen identifiserer seg igjennom, sier Gåre til Aftenposten.no. Han har selv trent og utviklet spillere som Trond Fredrik Ludvigsen, André Hanssen og Trond Olsen i sitt arbeid for klubben.

Gåre var naturlig nok glad for at klubben er tilbake i eliten etter to år i 1.divisjon

- Flott for byen

— Det er flott for byen, men også for Nord-Norge og nordnorsk talentutvikling. Å ha to klubber i den øverste divisjonen sprer fotballens rike og gjør eliteserien enda mer landsomfattende.

Likevel; det var på mange måter elementer av make or break, nå eller aldri for klubben som i sin tid var den første til å sette nordnorsk fotball på kartet. Hadde ikke Glimt tatt denne muligheten, kunne det blitt mange år i norsk fotballs bakgård, tror Gåre.

— Det var enormt viktig for klubben å rykke opp i år. Gapet mellom eliteserien og 1.divisjonen vokser jevnt og trutt hele tiden, ikke minst økonomisk. Glimt er et av de lagene med størst budsjett i 1.divisjon, men det er begrenset hvor lenge man kan drive så stort i den divisjonen uten å til slutt måtte redusere utgiftene. Hadde man ikke klart opprykk i år heller, måtte man sannsynligvis ha kuttet i satsningen, og sluppet de beste spillerne.

- Må ha forsterkninger

Hvorvidt de gule vil klare seg i neste års eliteserie vil han ikke spekulere for mye på.

— Det er vanskelig å si, men det er klart at det trengs forsterkninger i alle ledd. Glimt er nødt til å fornye stallen, og særlig må de finne noen som kan erstatte Erik Hoftun. Det positive er at laget har mange unge spillere som banker på døren og vil inn, eller allerede har etablert seg, samtidig som det fins rutinerte spillere som drar resten med seg med sin erfaring, sa Gåre og trakk fram spillere som Runar Berg (37) og Stig Johansen (35).

- Begge viste mot Odd hvor viktig det er for et lag å ha spillere med erfaring fra store og viktige kamper.

Den tidligere Glimt-treneren var for øvrig en av de roligste i går. For mens mange av de seks og et halvt tusen nordlendingene på Aspmyra bet negler og knapt turde se på det som skjedde på banen, satt sindige Gåre på tribunen som en av de få med tilnærmet hvilepuls.

- På 2-0 var jeg rimelig sikker på at det skulle gå veien. Det skal veldig mye til for å komme tilbake i en sånn kamp da , sier Gåre. Han mener Glimt tjente på å ha gjort grundig forarbeid til kvalifiseringskampene.

— De siste kampene sparte de en rekke spillere, og brukte tid på å få stallen frisk. Mot Sogndal startet Glimt for eksempel med fem spillere nesten helt uten førstelagserfaring. Og det kan det jo se ut som betalte seg.

Les også

 1. Rambekk sier farvel til landslaget

 2. Glimt ga Start pengesmell

 3. Kjemper om Jarstein

 4. - Nå er det alvor, Kåre!

 5. Pappa-Gamst feiret opprykket

 6. Skal tilbake neste år

 7. - Hadde frysninger på ryggen

 8. - Det har ikke gått opp for meg ennå

 9. &ndash; Litt vemodig

 10. Glimt klar for eliteserien

Eliteserien

SVUTMP
1Viking86111761119
2Lillestrøm7520134917
3Molde7412137613
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien