Fotball

Reagerer på Mourinhos vraking av Schweinsteiger: - De behandler ham som en spedalsk

Tyske fotballprofiler mener Bastian Schweinsteiger er blitt behandlet respektløst.

Bastian Schweinsteiger har fått null tillit under José Mourinhos tid i Manchester United.
  • Steffen Stenersen

Bastian Schweinsteiger virker ikke å være i framtidsplanene til Manchester United-trener José Mourinho, for å si det mildt.

Den tyske veteranen har ikke spilt for Uniteds førstelag siden mars, og han har siden Mourinho overtok kun trent med reservene og U23-laget.

Tidlig denne uka fikk midtbanespilleren igjen trene med førstelaget.

Mourinhos gamle klubb er i slaget:

Les også

Chelsea scoret fem da Hazard herjet med Everton

— Helt utrolig det som har skjedd

— En menneskelig og profesjonell avgjørelse, kalte Mourinho det, ifølge BBC. Han la til:

— Schweinsteiger er tilbake. Hvis han blir her, er han et alternativ.

Bastian Schweinsteiger på Manchester United-trening i mars.

Mye tyder dog på at Bastian Schweinsteiger ikke blir i Manchester United lenger enn han må. Han kom fra Bayern München før forrige sesong og fikk 31 kamper under Louis van Gaals ledelse. Nå går flere tyske fotballprofiler ut mot José Mourinhos behandling av 32-åringen. Tidligere har blant andre keeper Manuel Neuer gått ut og sagt at det er synd på Schweinsteger for måten han blir behandlet på. Denne gangen er det tidligere Bayern-direktør Ulli Hoenes, som ikke er nådig med Mourinho:

— Det er helt utrolig det som har skjedd med Schweinsteiger i Manchester United, sier Hoeness til den tyske avisen AZ ifølge ESPN.

- Det ser ikke bra ut

— Å ikke la en mann som Schweinsteiger trene med resten av laget, og å holde ham utenfor lagbildet og behandle han som en spedalsk, det sier mye om situasjonen i klubben. Det ser ikke bra ut, sier Hoeness.

Ulli Hoeness er en av tysk fotballs mektigste. Her er han sammen med Franz Beckenbauer under den tyske cupfinalen i fjor.

Schweinsteiger blir ikke å se i troppen som skal møte Swansea søndag ettermiddag. På en pressekonferanse før kampen meldte Mourinho et klart nei på spørsmål om vi fikk se tyskeren i kamp i helga. Han begrunnet det hele med at midtbanespilleren ikke er klar. — Schweinsteiger er et fantastisk menneske og var en fantastisk spiller for Bayern. Det er en skam at United gjør dette mot han, sier Hoeness.

Kritikk kommer det også fra erkerival Liverpool, som møter Watford samtidig som United spiller sin kamp søndag. Den tyske midtbanespilleren Emre Can har spilt med Schweinsteiger, og har ikke latt seg imponere over behandlingen kompisen har fått i United.

Får støtte innenfra:

Les også

Fellaini om presset Mourinho: – Alle spillerne støtter ham

Kritikk fra Liverpool-spiller

— Han er en veldig bra mann og en legende. Jeg vet ikke hva som har skjedd, men jeg synes ikke de har behandlet ham med så veldig mye respekt. Det er synd, for han er en veldig god mann. Han jobber alltid hardt, og han er en gentleman, sier Can til Liverpool Echo.

Emre Can kommer med støtte til Bastian Schweinsteiger. Her er de i kamp i mars.

— Da jeg for første gang kom opp på førstelaget i Bayern, var han den første som kom bort og sa at jeg bare skulle spørre ham og det var noe jeg trengte. Det hjalp meg veldig, sier Can.Schweinsteiger selv har ikke uttalt seg om situasjonen, men la ut dette bildet i sosiale medier noen dager etter at han fikk returnere til treningsfeltet:

— Takk for alle de gode meldingene, skriver han. Flere bilder i sosiale medier typer på at tyskeren er fornøyd med å være tilbake på feltet.

Les mer om

  1. Engelsk fotball