Fotball

Stabæk tok krisemøte på flåte

<p>Jørgen Lennartsson fikk trøst fra Sverige, mens Stabæk-spillerne trengte en uke på å bearbeide LSK-tapet.</p>

FotballTippeligaen20 mars 2011Stabæk - LillestrømTrener Jørgen Lennartson , Stabæk ikke helt fornøyd med kampenFoto : Reidar Talset , Digitalsport Digitalsport

 • Marius Vik

FORNEBU (Aftenposten): Stabæk måtte oppdatere sine hjemmesider etter at de røk 0-7 for Lillestrøm i seriepremieren: Tapet var tidenes største for klubben, og trenerdebutant Jørgen Lennartsson fikk et ublidt møte med norsk toppfotball. 45-åringen har nemlig aldri vært med på noe lignende, selv om han ikke er ukjent med nedslående fotballresultater. I 2007 slo hans svenske U21-landslag Serbia 3-0 i en kvalifiseringskamp til EM, bare for å tape returkampen 0-5 på hjemmebane.

— Men dette var nesten verre. Hadde vi spilt kampen på nytt tusen ganger, hadde aldri resultatet blitt det samme. Vi vant faktisk avslutningsstatistikken 20-14, sier en hoderistende Lennartsson, fortsatt uforstående til hva som skjedde i Lillestrøm-kampen.

Støtteerklæringer

Han har fått trøst, et tyvetalls, støttende tekstmeldinger fra svenske trenerkolleger rant inn på mobilen etter sjokkstarten. Det varmer, men Växjö-mannen understreker at han skal klare å takle nedturen fra premieren ganske greit.

Sånn sett er han mer bekymret for sine spillere. TV-bildene fra seriepremieren har han spart dem for, ikke har han tenkt å vise dem heller. Han gikk i stedet for en helt annen taktikk.

- Dagen etter kampen dro vi ut på en flåte utenfor Snarøya. Ingen presse, bare spillerne og trenerteamet, det var strålende sol og ti plussgrader.

Han mener det hjalp, 45 minutter i rolig farvann var riktig medisin akkurat den dagen.

— Spillerne fikk sagt hva de tenkte, fikk luftet sine frustrasjoner, og noen dypere kampanalyse passet ikke da. Samtalene var konstruktive, spillerne var løsningsorienterte og ikke problemfokuserte. Landslagspausen var også perfekt. Vi brukte den første uken på å jobbe med det mentale, denne uken har vi jobbet med det taktiske, sier Stabæk-treneren til Aftenposten.

- RBK har presset

Om flåteturen har hjulpet ser vi først på søndag, når Stabæk reiser til Trondheim for å møte Rosenborg. Noe press før kampen mener Jørgen Lennartsson at verken han eller hans undersåtter har. Til det var forskjellen mellom de to lagene altfor stor i fjor.

— Vi kom på tolvteplass, de vant klart. Selvfølgelig er de soleklare favoritter, men samtidig har de alt presset på seg etter det som skjedde i Bergen. Vi har egentlig alt å vinne, mener Stabæk-treneren.

På motsatt side møter han Jan Jönsson, som forlot Bærum med tre seriemedaljer og en tapende cupfinale på CV-en fra Stabæk-tiden. De to eneste trenerne i den norske toppserien med svensk pass er gamle kompiser, men har ikke drevet noen psykologisk krigføring i forkant av oppgjøret.

- Nei, vi kjenner hverandre godt, men vi har ikke pratet noe om kampen.

Det viktigste drahjelpen han har fått fra Jönsson er i stedet på forhold utenfor banen.

— Jeg fikk noen tips om det sosiale og det logistiske før jeg kom. Spillerne har vi ikke drøftet, men siden jeg kjenner både Rade Prica, Mikael Lustig og Mikael Dorsin fra min tid i Sverige, er nok kunnskapen om hverandres lag nokså lik.

 1. Les også

  Får hjelp til å fylle Annan-rollen

 2. Les også

  - Jeg vil spille mot Stabæk

Les mer om

 1. Eliteserien

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Stabæk: - Synd Ujah fikk spille

 2. FOTBALL

  Refser Stabæks treningskultur

 3. FOTBALL

  Svensk interesse for Stabæk-treneren

 4. FOTBALL

  Disse skal knekke Vålerenga

 5. FOTBALL

  Kvarteret før slutt byttet LSK inn en back. Så ble bunnkampen snudd på hodet.

 6. FOTBALL

  Ny Stabæk-smell for Jönsson