Fotball

Jönsson: - Komplisert da svenske klubber kom på banen

Aalesund-sjefen blir teppebombet av spørsmål om hvor han havner i 2014.

Jan Jönsson mener han klarer å holde fokus på de rette tingene
 • Helge Skuseth
  Helge Skuseth
svp://2593?view=smp

Nok en dag har gått uten at sagaen om Jan Jönsson har kommet til en ende. I går som dagen før og månedene før det igjen kunne ikke svensken si hvor han havner etter nyttår.

– Det hele ble mye mer komplisert da noen svenske klubber kom på banen og ønsket mine tjenester. Det legger jeg ikke skjul på. Men sånn er det bare, og jeg lover at mitt svar vedrørende neste sesong vil jeg gi AaFK veldig snart, sa Janne etter gårsdagens trening i nydelig høstvær.

– Er problemet skolegangen til dine to barn på 11 og 13 år?

– Ja, det ligger nok mye på det planet. Min kone har heller ikke fått være her i nydelige Ålesund mer enn noen dager i strekk, så hun har heller ikke fått oppdaget skikkelig hvor flott her er. Men det har hun fått vite av meg, smiler han.

Har lyst

– Jeg ser et veldig stort potensiale i AaFK-laget, og lysten til å fortsette med denne gjengen er stor. Men det er mye som skal klaffe for at vi skal få det til, så vi får se hva det ender med.

Jönsson innrømmer at han helst ønsker at journalistene vil spørre ham om det rent sportslige, han begynner tydeligvis å bli lei av å si minst mulig om sin egen situasjon inn mot 2014-sesongen.

– Jeg får jo høre det overalt. Når jeg går en tur i byen er det mange som tar kontakt og ytrer ønske om at jeg fortsetter i AaFK, så jeg har en bra dialog med ålesunderne, fastslår han.

Storkamp

Søndag kommer serieleder Strømsgodset på besøk, og Jönsson ser virkelig fram til den kampen.

– Vi har hatt noen veldig bra treninger denne uka, og gutta virker veldig spillesugne. Jeg vet hva Godset står for, det er et veldig godt lag som liker å styre begivenhetene. Men det skal de forhåpentligvis ikke få lov til på vår hjemmebane, vi er ekstremt sugen på å få en slutt på den lange perioden uten seier.

AaFK har spilt seks kamper uten full pott nå, og har falt til en 5. plass på tabellen. Og hvis det ikke blir et formoppsving nokså øyeblikkelig, kan faktisk AaFK risikere å havne på nederste tabellhalvdel.

– Vi tar kamp for kamp, og nå er vårt fokus å ta tre poeng mot Godset. Vi har hatt mye stang-ut i det siste, det er på tide å snu den trenden!

 1. Les også

  - Flere svenske klubber har tatt kontakt

 2. Les også

  Fuhre ser fram til å møte Godset-broren

 3. Les også

  Normark åpner for AaFK-retur

 4. Les også

  Krever Jönsson-svar i løpet av dagen

svp://2593?view=smp

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Bodø/Glimt18114348202837
3Lillestrøm18114332161637
4Rosenborg1897236221434
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  NORGE
  Publisert:

  Nyhetsstudio: Siste nytt

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5