Fotball

Sto på Solskjærs blokk før han endte i Tromsø

Molde-manager Ole Gunnar Solskjær var ikke overrasket over at det var Aron Sigurdarson (22) som sørget for poengdeling i serieåpninga.

BLE FULGT: Tromsø-spiss Aron Sigurdarson, her i duell med Moldes Eirik Hestad, sto på blokken til Solskjær før han gikk til Tromsø.
 • Tobias Stein Eilertsen
  iTromsø

Islendingen leverte en bunnsolid kamp og sørget for balanse i regnskapet da han etter 72 minutters spill dro seg forbi Molde-forsvaret med en lekker overstegsfinte, høyt tempo og limte ballen iskaldt i motsatt hjørne.

— Det er en god spiller som vi faktisk har fulgt med selv, men vi hadde allerede så mange utlendinger. Jeg fikk med meg landslagsdebuten hans i januar og de to flotte målene mot Brann sist i generalprøven, så jeg visste at dette var en god spiller som kom til å flytte fra Island. Han er en spiller Bård (Flovik) og Tromsø kommer til å få mye glede av, sier Ole Gunnar Solskjær til iTromsø etter kampslutt.

Som naturlig nok var skuffet over poengdeling.

— Men det er ikke ufortjent at Tromsø tar poeng i dag, sier han.

 1. Les også

  Sigurdarson hedret sin avdøde far da han sikret sterkt TIL-poeng

 2. Les også

  BØRSEN: Slik spilte «Gutan»

— Mange poeng

Solskjær lot seg også imponere over «Gutan».

— Det er et lag som kommer til å ta mange poeng i år, sier Solskjær.

Les også

«TIL har ikke råd til ny fiaskosesong»

TIL-trener Bård Flovik er sikker på at Sigurdarson vil bli bedre.

— Han står fortsatt ikke kampen ut fysisk sett, men vi ønsket å ha han på banen og han gjør jo en formidabel scoring. Forarbeidet til Lehne Olsen litt senere kunne fort ha gjort at vi fikk 2-1, så jeg er meget godt fornøyd. Etter de første 20 minuttene løfter vi oss voldsomt, og det er helt fortjent at vi tar med ett poeng i dag. Med litt tur hadde vi også tatt tre, sier Flovik.

Island-drøm

Sigurdarson har en drøm om å komme med til Islands EM-tropp i sommer.

— Eneste måten jeg kan klare det på er ved å spille godt for TIL, sier Sigurdarson.

Han debuterte for Island 31. januar i 3-2-tapet borte mot USA, da han også scoret.

— Da var det faktisk Eidur (Gudjohnsen) som hadde assist til meg, så nå har jeg spilt både med og mot han. Det er stort. Det er en spiller jeg har sett opp til hele karrieren min, sier Sigurdarson, som håper å reise med Gudjohnsen til EM i sommer.

— Han er 100 prosent sikkert med. Jeg kan bare gjøre mitt beste og håpe det er nok til å komme med, sier den nye TIL-helten.

Aron Sigurdarson viser frem tatoveringen han har tatt til minne om sin avdøde far. På brystet har han skrevet "Always Loved, Never Forgotten".

Målet mot Molde ble feiret med en strek over brystet. Under har han tatovert «Always loved, never forgotten», til ære for sin avdøde far Sigurdur som døde i 2014. — Alle mål jeg scorer er til ære for han. Han har lært meg alt jeg kan, alltid vært der for meg, så han betydde veldig mye for meg, sier den 22 år gamle venstrekanten.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Bodø/Glimt18114348202837
3Lillestrøm17114232151737
4Rosenborg1897236221434
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Molde FK
 3. Tromsø IL