Fotball

Motspiller ertet Zlatan: - Du har en enorm nese

Joey Barton forteller om krangelen med Zlatan Ibrahimovic under en fransk toppkamp.

ZlatanBarton.jpg
  • Nicholas Bergh
    Journalist

Er det én fotballspiller som er en løs kanon i sine uttalelser, er det nok Joey Barton. Den engelske midtbanespilleren sier stort sett det han mener, og det hadde han ingen planer om å endre på da den 1.95 høye superstjernen Zlatan Ibrahimovic sto overfor ham i en kamp mellom Marseille og Paris Saint-Germain i februar 2013. — Før kampen, ba Élie Baup (daværende Marseille-trener, journ. anm.) meg om å komme under huden på Zlatan, for å stoppe ham å snu seg for lett og kontrollere langpasningene fra keeperen deres. Jeg vant mange frispark, fordi han lagde frispark igjen og igjen, fortalte Barton til L'Equipe ifølge Daily Mail.

— Så sa han til meg: «Du spiller hardt, så hold deg på beina». Jeg sa til ham: «Åja, stopp å lage så dumme frispark». Så kalt han meg en engelsk ditt og datt. Jeg svarte: «Ja, jeg er engelsk, men du har en enorm nese», og så gjorde jeg en gest som viste hans enorme nese.

- Zlatan ble overrasket

Engelskmannen, som nå spiller i Queens Park Rangers, forteller at fornærmelsen kom som en overraskelse på svensken.

— Zlatan ble overrasket, for han er Zlatan og ingen pleier å si noe til ham.

— Jeg sa bare sannheten: Zlatan er en stor spiller, og han har en enorm nese, sier Barton.

Midtbanespilleren er også kjent for å være en løs kanon på det sosiale nettverket Twitter.

I juli var han for eksempel involvert i en opphetet diskusjon om Israel-Palestina-konflikten, med den israelske fotballspilleren Yossi Benayoun.

Barton er heller ikke redd for å gi fotballkolleger det glatte lag. Han beskrev for eksempel Mario Balotelli, som har hatt en skuffende start på sin Liverpool-karriere, som «den største myten i verdensfotballen».

Både Zlatan Ibrahimovic og Joey Barton har slitt med skader den siste tiden. Zlatan kan imidlertid være tilbake for Paris Saint-Germain til søndagens gigantoppgjør mot Marseille.

Les også

  1. Zlatan hviles mot Riises lag

  2. Hamrén håper Zlatan blir klar mot Liechtenstein

Les mer om

  1. Fransk fotball