Fotball

Brann marsjerer baklengs

<p><strong>BRANN STADION (<a href="http://www.bt.no">bt.no</a>):</strong> 1-2, 1-2, 1-2, 1-2 er ikke bare det sersjanter og kvartermestere roper på rekruttskolen. Det er Branns fire siste kamper.</p>

Austin lager straffe
 • Roy Ellingsen
 • Jørn-arne Tomasgard

Brann – Vålerenga 1-2:

Det skal en svært hjerteløs sjel til for å slakte Brann etter tapet for Vålerenga søndag. Brann var gode. De var i hvert fall bedre enn Vålerenga, til alt annet enn å score mål.

– Jeg kommer i hvert fall ikke til å slakte spillerne etter dette, sier Brann-trener Rune Skarsfjord.

– God dommer

Brann følte seg dårlig behandlet, både av dommer og Fru Fortuna søndag. Etter at dommer Kristoffer Helgerud hadde gitt noen svært strenge gule kort for småting, ga han også gult kort da Dawda Leigh satset med knottene først mot Amin Askar.

Bedre ble ikke stemningen på Stadion – eller på Brann-benken – av at Marcus Pedersen fikk sette inn 1-1-målet fra det som så ut som klar offside-posisjon.

– Det var ikke noe offside , sier Pedersen.

Han kan ha vært bak ballen da Simon Larsen headet mot mål.

– Fra min posisjon, og det er 60 meter unna, så det veldig ut som offside, sier Rune Skarsfjord.

– Dommeren var god, han, sier Vålerenga-trener Martin Andersen, og presiserer at han ikke har sett alle situasjonene opp igjen på TV.

Enkle feil

Enda en gang måtte Rune Skarsfjord stå og forklare et tap. 1-2-tapene for Molde, Strømsgodset, Haugesund og Vålerenga har vært av så forskjellig art at det er vanskelig å komme med noen bastant konklusjon.

– At vi tapte i dag skyldes flere ting, noen av dem har med oss selv å gjøre, og det er de tingene vi kan gjøre noe med , sier han.

Både Zsolt Korcsmárs holding midt på banen, som ga frisparket foran 1-1, Rodolph Austins kamikazetakling på Harmeet Singh, som ga straffe og 1-2 og Korcsmárs klomsing med ballen foran Lars Groruds utvisning burde vært unngått, uansett hva dommeren eller motstanderen finner på.

Grorud hadde i hvert fall ingen store protester å komme med, da dommeren dro opp kortet hele Stadion ønsket å se en halvtime tidligere.

– Jeg har ikke sett situasjonen selv, men andre sier at straffen er grei. Da er det også rødt kort, sier Grorud.

Les også

 1. Grorud: - Utvisningen ble avgjørende

 2. &laquo;Korken&raquo; tar ansvaret

 3. - Kan ikke huske å ha vært så misfornøyd

 4. Doddo-blogg: Lys i mørket

 5. Brann sløste bort seieren med ti mann

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien