Fjørtoft om skandalemålet: - Håper jeg hadde gitt beskjed

Nå går det mot omkamp. — Det finnes bare tapere i denne saken.

Stefan Kiesslings bisarre scoring ble avgjørende. Kampen bør spilles på nytt, mener mange med Jan Åge Fjørtoft.
  • Jakob Priesner
HER ER GLIPPEN I NETTMASKENE.

Hoffenheim-spiller Tarik Elyounoussi var tidlig ute med å kreve omkamp etter at Bayer Leverkusen vant 2-1 over Hoffenheim ved hjelp av et mål som aldri skulle vært godkjent.

Fichiersélectionné dans Sport

Har skjedd før

TV-bildene viste tydelig at ballen snek seg inn i et hull i nettveggen. Fotballekspert Jan Åge Fjørtoft tror Elyounoussi får viljen sin.

— Jeg tipper det blir omkamp. For mange år siden skjedde det noe lignende. Da måtte lagene spille igjen, sier Jan Åge Fjørtoft.

Situasjonen han viser til oppsto i 1994 da Bayern München slo Nürnberg 2-1 i en bundesligakamp. Thomas Helmer ble kreditert en scoring som ikke var inne. Den gang ble det omkamp, som Bayern vant 5-0. Mandag skal et DFB-organ møtes for å etterforske Kiesslings scoring.

Fjørtoft er ekspertkommentator for tysk TV og er i Berlin denne helgen for å kommentere. Han kan fortelle at de tyske avisene vier skandalemålet stor plass.

- Dette er alvor. Bundesliga feirer 50-årsjubileum, men denne typen mål kommer til å bli husket. Kiessling hadde en enestående sjanse til å bli husket for fair play. Arne Larsen Økland kommer til å bli husket for det målet han selv annullerte, men med dagens medielandskap er det klart at spilleren hadde en enda større sjanse. Hadde han gitt beskjed, ville det blitt en stor hit , sier Fjørtoft.

Straffesparket ingen trøst

Han advarer likevel synsere til å heve seg for mye over situasjonen.

- Vi kan si at han burde gitt beskjed, men vi må spørre oss selv om vi hadde gjort det samme. Det er lettere å være moralsk dommer når en har avstand til situasjonen, men jeg håper jeg hadde gitt beskjed selv , sier han.

Han forteller at dagens sending kommer til å vie saken mye oppmerksomhet, og han håper å få klarhet i hva spilleren og dommeren diskuterte etter målet.

At Hoffenheim fikk en ufortjent straffe, som de bommet på, etterpå har ingenting med saken å gjøre.

— Kampen døde da det målet ble godkjent. Det som skjedde etterpå har bare faktaverdi. Det er uansett bare tapere i denne saken, sier Fjørtoft.