Skal du på cupfinalen? Dette er det du trenger å vite

I desember vil tusenvis av Viking-supportere innta Oslo. Allerede nå kan det være lurt å begynne planleggingen.

Viking-spillerne kan juble for en cupfinalebillett.

Viking sikret seg en plass i cupfinalen etter 3–0 mot Ranheim foran egne supportere. Dermed inntar Stavanger-laget Oslo 8. desember. Det gjør også tusenvis av mennesker med hjerte for klubben. Cupfinalen har avspark 13.15.

I finalen venter enten Odd eller Haugesund. Motstanderen avgjør hvor mange billetter Viking får. Totalt deler klubbene på 15.250 billetter.

Slik er billettfordelingen avhengig av finalemotstander:

Viking (8550) mot Haugesund (6700)

Viking (8492) mot Odd (6758)

Norges Fotballforbund opplyser at finalelagene selger billettene sine selv. Billettene er fordelt etter gjennomsnittlig publikumstall på klubbenes hjemmekamper i Eliteserien hittil i år. Det er for å sikre en rimelig fordeling, mener forbundet.

På sine hjemmesider skriver Viking at billettene legges ut for salg fra 6. november. «Gullkortholdere» har forkjøpsrett foran «Sølvkortholdere» og «Mørkeblå». Datoen for når det åpne salget begynner kommer 5. november.

I tillegg til de 15.250 billettene som tildeles cupfinalistene, så legges 2750 billetter ut for fritt salg. De kan kjøpes hos Ticketmaster tirsdag 12. november klokken 09:00.

Fly, tog eller buss?

Det tar omtrent syv timer med bil for å komme seg fra Stavanger til Oslo. Dersom man ønsker å spare tid eller ikke er eier av en bil, kan man benytte seg av andre fremkomstmetoder.

Hvilken transport man velger, varierer naturligvis også i pris.

Cupfinalen er satt til søndag 8. desember. For de fleste vil det være mest ideelt å reise fredag ettermiddag og hjem søndag kveld. Det forbeholdet er tatt med i utregningen av prisene. Prisene er hentet 30. oktober 2019.

Slik er flyprisene:

  • Norwegian: Tur/retur 3998,-
  • SAS: Tur/retur 4398,-
  • Widerøe: Tur/retur 2143,-

Flyreisen med Widerøe er til og fra Torp lufthavn i Sandefjord. Dersom man handler raskt kan det derimot bli et rimeligere alternativ selv om man må ta toget tur/retur Oslo i tillegg.

Slik er togprisene:

  • Vy: Tur/retur 1478,-

Slik er bussprisene:

  • Nor-Way (kjører kun fra Stavanger lørdag): Tur/retur 1399,-
  • Lavprisekspressen (kjører kun fredag formiddag og ikke hjem søndag kveld): Tur 559,-

Det er billigere ved samtlige transportmidler å reise hjem mandag morgen. Det er verdt å merke seg at dersom man skal få med seg en eventuell feiring i Stavanger, er fly eneste alternativ søndag kveld.

Man bør også huske at prisene trolig vil endre seg. Det er også mulig at det settes opp flere avganger innen cupfinalehelgen.

Vikinghordene vil man kunne se på Ullevaal stadion i desember.

Hotell

Når tusenvis av supportere inntar hovedstaden vil det bli en stor kamp om hotellplassene i byen. Prisene varierer ut ifra standard, avstand til sentrum og størrelse på rommet.

I skrivende stund er det en rekke rimelige hotellrom tilgjengelig.

På hotels.com ligger det flere hoteller med ledige tomannsrom til en pris av 1500–2000 kroner for helgen. Sammenligner man prisen med andre helger, er ikke forskjellen stor – foreløpig.

Det vil endre seg jo nærmere man kommer cupfinalehelgen.