Fotball

Klaveness i full gang med å finne Sjögren-erstatter

Etter fadesen under EM i England, skal en ny landslagssjef på plass for det norske landslaget. Nå jobbes det i kulissene på Ullevaal for å finne den rette kandidaten.

DEN GANG DA: Lise Klaveness og tidligere landslagssjef Martin Sjögren etter at sistnevnte hadde forlenget kontrakten med NFF så sent som i 2021. Nå er svensken ferdig som landslagssjef.
 • Daniel Nerli Gussiås, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Martin Sjögren ble avskjediget etter EM-fiaskoen med det norske landslaget tidligere i måneden. Selv var han fullt motivert for å fortsette i stillingen han hadde hatt siden 2017, men NFF og fotballpresident Lise Klaveness delte ikke samme oppfatning.

Nå jobbes det med å få en erstatter inn portene, helst før de avgjørende VM-kvalikkampene i september mot Belgia og Albania.

– Vi er i full gang med arbeidet med å få på plass et nytt trenerteam. Selv om vi har en rask fremdrift, tar vi oss likevel nok tid til å legge til rette for en god overgang, sier Klaveness til VG.

Sjögren hadde opprinnelig kontrakt til etter VM neste sommer, men 0–8 for England og tap i den avgjørende kampen i gruppespillet mot Østerrike gjorde samarbeidet umulig å fortsette. Kontrakten skrev han under så sent som i 2021.

Selv om Klaveness nå påpeker at de jobber hurtig, vil hun ikke gå ut med noe tidsperspektiv på nyansettelsene.

– Jeg kan ikke si når vi er klare for å konkludere og offentliggjøre, men det blir hvert fall ikke de nærmeste dagene, sier fotballpresidenten.

Hege Riise har av mange blitt sett på som den heteste kandidaten for jobben. Nå er den tidligere landslagsprofilen sjef for J19-landslaget, som nylig tok seg til EM-finale.

– Alle som er trenere har vel den ambisjonen om å komme høyere. Jeg trives veldig godt i NFF, J19 og den opplevelsen jeg hadde nå. Noe mer enn det er ikke mulig å snakke om, sa Riise selv under NRKs pausesending i kampen mellom Frankrike og Island tidligere i mesterskapet.

TV 2-ekspert og tidligere landslagsspiller Solveig Gulbrandsen sier Riise skiller seg ut som den «åpenbare kandidaten» etter Sjögren.

– Hun har all den erfaringen som behøves og har vist at hun er en dyktig trener, både med J19 og LSK. Mange med ambisjoner ønsker vel å være på det høyeste nivået som mulig, sier Gulbrandsen – som bare en drøy time før Sjögrens avskjed ble kjent, var klar på at hun ikke kunne se for seg at svensken fortsatte i jobben.

Andre navn som nevnes er den nyansatte Bayern München-treneren Alexander Straus og tidligere landslagssjef for herrene, Per-Mathias Høgmo.

Monica Knudsen har også vært nevnt. Klaveness uttalte i 2016 at det sendte «urovekkende signaler» da Sjögren ble ansatt som ny landslagssjef på bekostning av nettopp Knudsen. Hun var nylig med i Riises støtteapparat under J19-EM. Hun har også en lang rekke meritter som trener på det øverste nivået i Norge.

Knudsen jobber også allerede i NFF.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  KOMMENTAR
  Publisert:

  Dette er sjelden kost i norsk politikk

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5