Liverpool mot ny finale etter maktdemonstrasjon

(Liverpool-Villarreal 2–0) Liverpools intensitet og kraft ble i overkant for Villarreal. Jürgen Klopps menn nærmer seg ny Champions League-finale etter to elleville minutter.

Det sto 0–0 til pause av semifinalen, men det var press mot Villarreal nærmest utelukkende fra start til slutt. Spanjolene hadde knapt et farlig angrep mot målet Liverpool-keeper Alisson Becker voktet.

Vertenes angripere Luis Diaz, Sadio Mane og Mohamed Salah hadde alle sine sjanser før hvilen, mens midtbanegeneral Thiago Alcantara dundret ballen i krysstolpen fra distanse.

Og i løpet av to minutter tidlig i andreomgang sto det 2–0 til Liverpool - fullt fortjent.

– Liverpool kvalte Villarreal fullstendig. Dette er det beste Liverpool-laget jeg har sett noen gang. De er nådeløse. Måten de presser lag på med den energien og viljen… Du sitter bare her og beundrer det, sier Rio Ferdinand, som vant trofeet i 2008 med erkerival Manchester United, på TV-kanalen BT Sport.

Det første målet takket være et strålende angrep og en dose marginer. Kaptein Jordan Henderson slo inn fra høyre via backen Pervis Estupinan og inn i nettet bak den utspilte Villarreal-keeperen Geronimo Rulli.

Anfield rakk så vidt å sette seg før Salah fant Mane i det lille bakrommet med en følsom, perfekt vektet pasning. Manes tupp i mål var kanskje ikke like vakker, men kunne ikke vært mer effektiv.

– Det er nærmest umulig å spille mot dette presset til Liverpool, skrev tidligere storscorer Michael Owen på Twitter.

– Villarreal må lure på hva som traff dem når de går av banen, sier Owen på BT Sport.

GLEDE: Jürgen Klopp jubler på benken.

En redusering fra Villarreal ville gjort håpet stort før returen i Spania neste tirsdag, men Unai Emerys mannskap var ikke i nærheten av å skape noen sjanser. De hadde kun én avslutning (som ikke gikk på mål) mot Liverpools tyve.

– Vi gjorde en komplett prestasjon i dag, sier Virgil van Dijk til TV 2.

Lille Villarreal har stått for et eventyr med å slå ut de europeiske gigantene Juventus og Bayern München på veien hit, og stopper Pau Torres har ikke gitt opp nytt mirakel.

– Hjemme blir det en annen historie. Vi skal gå «all in» og vise hva vi er i stand til, sier Torres på spansk TV.

– Det er en følelse av at vi ble straffet av våre egne feil, sier Torres.

Alt tyder foreløpig på at Liverpool vil spille sin tredje Champions League-finale på fem år (tap mot Real Madrid i 2018, seier mot Tottenham i 2019).

Samtidig lever drømmen om en historisk kvadruppel for Liverpool-fansen. Ligacupen er alt vunnet, mens de møter Chelsea i FA Cup-finale 14. mai. I Premier League er laget poenget bak Manchester City med fem nervepirrende runder igjen.

PS! Manchester City slo Real Madrid 4–3 i første oppgjør av den andre Champions League-semifinalen. Finalen spilles i Paris 28. mai.

PS2! Villarreals spiss Gerard Moreno var ute med skade på baksiden av låret. Det er håp om at han skal bli klar til neste uke.