Chelsea knuste Burnley og fester grepet om topp fire

(Burnley - Chelsea 0–4) Reece James var tilbake fra start og åpnet scoringsfesten for Chelsea i det som var en målrik Premier League-lørdag.

HERJET: Reece James strålte etter å ha hamret Chelsea i føringen.

Vingbacken har ikke spilt i Premier League siden han måtte ut med skade mot Brighton like før nyttår, men var tilbake med et smell på Turf Moor lørdag ettermiddag.

Først fintet han vekk Burnley-forsvarerne og hamret ballen i nettet. Litt senere i kampen serverte han tyske Kai Havertz og noterte seg for en målgivende pasning.

Da hadde Havertz allerede rukket å nikke inn 2–0 etter et flott innlegg fra Christian Pulisic.

Den nevnte amerikaneren fikk også æren av å sette inn kampens fjerde og siste mål etter at Burnley-forsvarer James Tarkowski serverte ham med et dårlig touch.

Seieren betyr at Chelsea nå har seks poeng ned til Manchester United på fjerdeplass – attpåtil med en kamp mindre spilt. United møter Manchester City søndag.

Chelsea var ikke det eneste laget som vant stort lørdag ettermiddag.

Steven Gerrard og Aston Villa feide over Southampton og vant 4–0 etter scoringer av Ollie Watkins, Douglaz Luiz, Philippe Coutinho og Danny Ings.

I FORM: Philippe Coutinho har sett pigg ut etter overgangen til Aston Villa i januar. Mot Southampton noterte han seg for mål og målgivende.

Newcastle fortsetter på sin side å dundre oppover tabellen. De slo Brighton 2–1 og har nå fem seirer og to uavgjort på de syv siste kampene.

Brentford vant 3–1 borte mot Norwich etter hat trick av spissen Ivan Toney. Det første målet kommer etter en målgivende fra norske Kristoffer Vassbakk Ajer, mens de to andre var straffespark.

På tampen reduserte Teemu Pukki for Norwich. Begge lagene hadde i tillegg ett mål hver som ble annullert.

Crystal Palace vant 2–0 borte mot Wolverhampton etter scoringer av Jean Philippe Mateta og Wilfried Zaha (straffe).

Premier League-lørdagen fortsetter med Liverpool - West Ham, mens Watford - Arsenal og Manchester-derbyet spilles søndag.

Tottenham tar imot Everton på mandag.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38285594336189
2Arsenal38266688434584
3Manchester United38236958431575
4Newcastle United381914568333571
5Liverpool381910975472867
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League Qualification
  • Nedrykk