Brann-spiller testet positivt på koronaviruset

Gilli Rólantsson har fått påvist covid-19.

Rólantsson har spilt fem kamper for Brann denne sesongen.

Det bekrefter Brann fredag morgen.

Rólantsson har den siste halvannen uken vært i karantene etter å ha vært i nærkontakt med en person som er smittet av koronaviruset.

De siste dagene har han utviklet lette luftveissymptomer og ble derfor isolert. Nå viser korona-testen at han er smittet av viruset.

– Det er utrolig kjedelig for Gilli som nå er syk. Han er en utrolig treningsvillig person som nå har måttet holde seg unna laget. Forhåpentlig blir han fort frisk, for han har foreløpig lette symptomer, sier lege i Brann, Magnus Myntevik, til Bergens Tidende.

Han forteller at Brann-backen følges tett opp.

– Jeg snakker med Gilli flere ganger om dagen. Om det utvikler seg, må vi selvfølgelig gjøre mer for ham, men foreløpig handler det om at han holder seg hjemme, sier Myntevik.

Isolasjon

Brann-legen presiserer at Rólantsson ikke har hatt kontakt med noen av spillerne eller vært på Stadion siden han var i kontakt med den smittede personen.

– Gilli har vært helt eksemplarisk. Han har gjort alt riktig i den situasjonen han har havnet i. Det gjør at vi i Brann egentlig ikke trenger å gjøre noe annet det vi gjør nå, sier Myntevik.

Rólantsson skal nå være i isolasjon til han blir frisk igjen. Før han kan trene med laget igjen, må han ha vært symptomfri i tre dager.

Les også

Kåre Ingebrigtsen: – Vi føler med Gilli

Brann-lege Magnus Myntevik.

– Et tidsspørsmål

Rólantsson er den første i norsk toppfotball som får påvist koronaviruset etter oppstarten i juni.

Myntevik er leder av NFFs medisinske råd og tror ikke hendelsen vil få konsekvenser for norsk toppfotball.

– Det kjedelig at det oppstår, men det har kanskje vært et tidsspørsmål før det dukket opp. Hele hendelsen viser at de rutinene vi har laget rundt norsk toppfotball fungerer bra – både hva gjelder opplæring av spillere og rutiner for rapportering. Det er nok med på å gjøre at dette har gått så bra som det har gjort, sier Brann-legen.

Nils Fisketjønn i NFF mener Brann og Magnus Myntevik har håndtert situasjonen på eksemplarisk vis.

NFF: Vil ikke påvirke breddeåpning

Nils Fisketjønn er direktør for konkurranse i NFF. Han sier at de var forberedt på at det kunne komme smitte i lagene i Eliteserien.

På spørsmål om tilfellet med Brann-spilleren var noe NFF fryktet, svarer Fisketjønn slik:

– Ja, vi frykter at dette kan rokke ved den stramme planen vi har for gjennomføring av Eliteserien. Det er klart at om vi får smitte i flere klubber og må utsette kamper, så øker risikoen for planen vi har lagt.

Eventuell smitte har blitt diskutert lenge i NFF, sier Fisketjønn.

– Å få smitte i en klubb må vi forvente, og så handler det om at det må håndteres som i dette tilfellet, som har vært eksemplarisk, sier Fisketjønn.

– Vil dette påvirke planene for åpning av breddefotballen?

– Med tanke på breddefotballen så er det ingen link. Trening og kamper i toppfotballen lever sitt eget liv, sier Fisketjønn.

– Lojale mot retningslinjene

Leif Øverland er administrerende direktør i Norsk Toppfotball (NTF). Han forteller at det ikke var uventet med en positiv koronatest, og at han ikke tror smittetilfellet vil få konsekvenser for toppfotballen.

– Det er et veldig strengt regime med klare rutiner på hva som nå skjer videre. Det er mange som har sagt til oss, også utenfor fotballen, at det er rart det ikke har kommet før, sier han og legger til:

– Min opplevelse er at klubbene, spillere og støtteapparat i toppfotballpiloten har vært veldig lojale mot de strenge retningslinjene.

BT har vært i kontakt med daglig leder i Brann, Vibeke Johannesen. Hun henviser til Myntevik for kommentarer.

Leif Øverland er administrerende direktør i Norsk Toppfotball.

– En påminner

Myntevik har vært med på å lage retningslinjene om smittevern som norsk toppfotball har fulgt siden oppstarten.

Selv om det er økt smitte i samfunnet, mener ikke Brann-legen at det er nødvendig å skjerpe inn mer enn det toppfotballen allerede gjør.

– Dette er en påminner om at alle som er involvert i toppfotballen er nødt til å følge reglene og være forsiktige. De lever etter en karantene fortsatt, der kravet er at de skal holde seg unna situasjoner der de potensielt kan bli smittet, sier han.

Rólantsson ønsker ikke kontakt med mediene, opplyser Brann.

Den færøyske landslagsspilleren har spilt fem kamper for bergensklubben hittil denne sesongen.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk