Fotball

Thorstvedt slaktet Norge etter tap. Nå beklager han uttalelsene.

Kristian Thorstvedt var nådeløs mot Norges prestasjon etter tapet for New Zealand. Nå beklager han til lagkameratene.

Kristian Thorstvedt satte spørsmålstegn ved om Norge undervurderte New Zealand.
  • Sondre Moen Myhre
    Sondre Moen Myhre
    Journalist

New Zealand – Norge 2–0

U20-VM I POLEN, LODZ: – Det er flaut å sitte og se på fra siden og være med på. Vi er ikke på fra start. Det virker som om vi undervurderer New Zealand litt, sa Thorstvedt i pressesonen etter kampen.

– Det virker i hvert fall sånn, slik som jeg føler det. Det er ikke fra trenerens ståsted, det er mer fra spillerne. Sånn jeg så det fra benken så var vi ikke klare for det New Zealand kom med, og løste ikke måten de spilte på bra, fortsatte han.

Nå beklager Thorstvedt uttalelsene i en Twitter-melding.

Flere spillere var langt nede

En utrøstelig John Kitolano scoret selvmålet som knuste Norges lille håp om poeng i U20-VM. Han forlot banen i tårer, ledsaget av Ola Brynhildsen.

– Jeg har pratet med han. Det er dette som er krevende i toppfotballen, man må fort opp på hesten igjen. Rett etter kampen synes jeg synd på guttene. Jeg opplevde flere av spillerne som utrøstelige, og at dette var et veldig tøft slag, sa landslagstrener Pål Arne «Paco» Johansen til Aftenposten om Kitolano, som ikke ønsket å prate med pressen etter kampen.

Spesielt kaptein Leo Skiri Østigård var meget langt nede etter kampen, og kjempet mot tårene i pressesonen. Han mener ikke laget undervurderte motstanderen.

– Det vil jeg ikke si at jeg er enig i. Vi prøver alt vi har i førsteomgang, men akkurat da er det ikke godt nok. Men jeg føler kanskje ikke vi går nok i krigen. Jeg ønsker å få med meg de fleste, og mange gjør en god jobb, men det er noe som ikke er som det bruker å være.

Målet om videre avansement i VM svinner hen for det norske mannskapet.

Dette er Norges sjanse

New Zealand og Uruguay er allerede videre i VM, men Norge kan fortsatt avansere som en av de fire beste treerne i mesterskapet.

Men da må Norge mest sannsynlig slå Honduras i den siste kampen av gruppespillet torsdag. De fire beste treerne av seks får nemlig en plass i åttendedelsfinalene senere i mesterskapet.

Det er der Norges mulighet nå ligger. Men det norske mannskapet ligger for øyeblikket på sisteplass på treertabellen med null poeng og fire minus i målforskjell.

– Sjansen er minsket betraktelig. Nå er vi helt nødt til å vinne, så må det holde til å bli blant de fire beste treerne. Det går alltid treere videre med tre poeng, men da handler det om målforskjell. Jeg tror vi må vinne, og med flere mål, konkluderte landslagstrener «Paco».

Drømmescoring og selvmål

Før kampen uttalte han til NRK at planen var å gå strupen på New Zealand fra start av kampen, men det ble en rotete omgang for Norges del.

Fem minutter før hvilen fikk Norge sin første store sjanse i kampen da Haaland og Tobias Christensen kombinerte flott på venstrekanten. Førstnevnte kom nærmest alene med Woud, men ble for ubesluttsom i avslutningsøyeblikket.

John Kitolano scoret selvmål mot New Zealand.

Som mot Uruguay var det et friskere norsk mannskap som kom på banen etter hvilen, men det var New Zealand som skapte de største mulighetene.

Etter 71 minutter fikk midtbanespiller Gianni Stensness drømmetreff fra nærmere 30 meter. Ballen føyk opp i det venstre krysset som et prosjektil.

Drøye ti minutter senere var det en uheldig John Kitolano som satte ballen i eget nett. New Zealand kom fremover langs venstrekanten, og et innlegg traff Wolverhampton-backen og rullet inn i målet bak Faye Lund.

Dermed er det i øyeblikket en lang vei til videre VM-avansement for Norge når det gjenstår kun en kamp av gruppespillet.