Blatter ble sendt til sykehus: - Jeg var døden nær

Sepp Blatter forteller om timene etter at han besvimte ved foreldrenes grav.

Sepp Blatter forteller om sykehusoppholdet tidligere i måneden. Her fra et besøk i Oslo i 2014.
  • Daniel Røed-Johansen

Tidlig i november ble den suspenderte FIFA-presidenten Sepp Blatter lagt inn på sykehus i Sveits. Der var han i over én uke.

Sykehusoppholdet ble forklart med stress. Nå snakker Blatter for første gang om hva som skjedde.

— Jeg var døden nær, sier Blatter i et intervju med den sveitsiske TV-kanalen RTS.

Les også

FIFA-etterforskning avsluttet: Nå kan Blatter og Platini bli utestengt i flere år

Kanalen har lagt ut et videoklipp som viser deler av intervjuet. Intervjuet vil bli vist i sin helhet onsdag denne uken.

Ifølge TV-kanalen besvimte Blatter da han besøkte foreldrenes grav sammen med familien 1. november.

— Presset var enormt. Hvis du er sterk mentalt kan du stå imot, men på et punkt sier kroppen «nei», forteller Blatter i intervjuet.

Utbetaling etterforsket

Blatter har vært under gedigent press de siste månedene. Det startet med arrestasjonene av en rekke fotballtopper før FIFA-kongressen i mai. Blatter ble gjenvalgt, men få dager senere kunngjorde sveitseren at han ville trekke seg som FIFA-president. En ny president skal velges 26. februar.

Tidligere i høst ble imidlertid Blatter og Michel Platini suspendert i 90 dager av FIFAs etiske komité. Lørdag ble det klart at komiteen har avsluttet sin etterforskning av fotballtoppene, og at det nå er opp til den dømmende delen av den etiske komiteen å avgjøre om de skal utestenges. Det kan bli snakk om utestengelser på flere år fra fotballen.

Blatter ble suspendert etter at det ble kjent at sveitsisk politi etterforsker en betaling på 17,5 millioner kroner fra FIFA til Platini i 2011. Dette skal ha vært for arbeid utført i perioden 1998-2000, men det forelå aldri noen skriftlig avtale om utbetalingen.

Les også

Blatter hyller Putin: - Jeg støtter ham i alle diskusjoner

— Platini er en ærlig mann

De to suspenderte fotballtoppene var tidligere nære allierte, men de siste årene har forholdet vært mer turbulent. I intervjuet med RTS sier Blatter imidlertid at han mener at Platini fortsatt kan bli hans etterfølger som president.

— Platini er en ærlig mann. Hvis han kommer tilbake, vil han bli valgt. Og hvis han kommer tilbake, kommer jeg tilbake også, sier Blatter.

12. november ble han utskrevet fra sykehuset.

— Han måtte tilbringe noen dager på sykehus, men han er ute nå. Han er hjemme i Valais. Han er veldig glad og skal slappe av hjemme fram til begynnelsen av neste uke, sa Blatters rådgiver Klaus Stölhker da.