Fotball

Sjansesløsing hindret etterlengtet opptur for van Gaal: - Jeg kommer ikke til å trekke meg

Manchester United var bedre enn på lenge, men målene uteble mot Chelsea.

Louis van Gaal på sidelinjen under mandagens kamp mot Chelsea på Old Trafford.
 • Daniel Røed-Johansen
  Kommentator, Aftenposten
 • Vi fulgte kampen minutt for minutt

Manchester United hadde flere store sjanser til å sikre en etterlengtet seier, men stolpeskudd og en god Thibaut Courtouis i Chelsea-målet hindret en etterlengtet opptur for klubben.

Det er fremdeles uvisst hvor lenge Louis van Gaal beholder jobben som United-manager. Selv om mandagens prestasjon var oppløftende, står United nå uten seier på de siste åtte kampene. Ikke siden kampen mot Watford 21. november har United fått med seg tre poeng.

— Det var en veldig god prestasjon, men man må score mål. Vi gjorde ikke det. Vi har ikke flaksen vi trenger, sier van Gaal til BT Sports etter kampen.

- Du trengte en seier i dag. Påvirker dette resultatet din posisjon?

— Jeg har ikke innflytelse på det. Jeg kan bare jobbe med spillerne. Du kan se at spillernekjempet for meg i dag. Selv etter dette resultatet klappet fansen. Jeg har full tillit fra styret og fra spillerne, sier van Gaal, og legger til:

— Når spillerne leverer en slik prestasjon med det presset de har på seg, er det ingen grunn til å trekke seg. Kanskje vil media at jeg skal trekke meg, men jeg kommer ikke til å gjøre det.

Etter tapet for Stoke sa 2. juledag uttalte van Gaal at han kunne komme til å trekke seg selv.

— Jeg er fornøyd med ett poeng. Med tanke på at våre spisser var ute med skade er jeg tilfreds med prestasjonen, sier Chelsea-manager Guus Hiddink.

Les også

Presset øker på van Gaal: - Klubben trenger ikke å sparke meg. Av og til går jeg av selv

Åpnet forrykende

Det var to storklubber i trøbbel som møttes på Old Trafford mandag kveld.

Fjorårets ligamester Chelsea ligger rett over nedrykksstreken, mens en begredelig periode for Manchester United har sendt klubben nedover på tabellen.

Tapet for Stoke 2. juledag var Uniteds fjerde strake i alle turneringer, noe som ikke hadde skjedd siden november 1961. United har fremstått blodfattige i lang tid, men gikk ut i et forrykende tempo fra start mandag kveld. De presset høyt, var mer fremoverrettet og tilsynelatende med en helt annen vinnerlyst.

Presset resulterte i flere store sjanser. Juan Mata fyrte av en rakett som smelte i tverrliggeren, mens Anthony Martial traff stolpen etter et friskt raid. I mellomtiden avverget David De Gea scoring etter en god heading fra John Terry.

— Det er en helt annen intensitet fra United i denne kampen, oppsummerte Thomas Myhre etter 1. omgangen i TV 2s studiosending.

 • Lyst til å lese en annerledes historie om engelsk fotball? Da anbefaler vi denne om "Gay Gooners".

Store Chelsea-sjanser

Like etter pause fikk Chelsea plutselig en gigantmulighet til å ta ledelsen, men De Gea stoppet forsøkene fra Pedro og César Azpilicueta. Nemanja Matic hadde også en alle tiders sjanse til å sende gjestene i ledelsen etter en times spill, men alene med De Gea avsluttet han langt over mål.

United var ikke like dominerende i 2. omgang som i den første, men var nær scoring flere ganger. Courtouis trakk frem en glimrende redning da Ander Herrerra forsøkte seg fra kloss hold, og like før slutt skuslet Rooney bort en enorm sjanse da han møtte et innlegg upresset.

Men det ville seg ikke foran mål for United, som så ofte før denne sesongen, og rekken uten seiere fortsetter. De neste timene kan vise om van Gaal leder United i neste kamp.

Les også

 1. Disse fem imponerer i Premier League, mens disse fem skuffer

 2. Gamle storspillere støtter Giggs som United-manager

 3. Ikke se her, van Gaal: Dette er Uniteds skrekkstatistikk under din ledelse

Premier League

SVUTMP
1Chelsea139313152630
2Manchester City139222772029
3Liverpool1384139112828
4West Ham United137242416823
5Arsenal137241517-223
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Engelsk fotball
 2. Premier League
 3. Manchester United