Rosenborg overrasker med laguttaket i cupfinalen

Kåre Ingebrigtsen setter venstrebacken i midtforsvaret. — Det handler om magefølelse og kampbilde, forklarer RBK-sjefen..

Kåre Ingebrigtsen legger vekt på å ha en venstrebent midtstopper i cupfinalen mot Sarpsborg.

ULLEVAAL STADION: Rosenborg har offentliggjort de elleve spillerne som starter finalen mot Sarpsborg 08 klokken 13.15. TV-sending nå:

Les også

Følg cupfinalesendingen direkte

Den største overraskelsen er at venstreback Jørgen Skjelvik trekkes inn i midtforsvaret, sammen med Holmar Örn Eyjolfsson. Mikael Dorsin overtar backplassen, mens Johan Lædre Bjørdal henvises til benken.

Følg Rosenborg-Sarpsborg direkte her klokken 13.15

Jørgen Skjelvik blir flyttet inn i midtforsvaret.

— Tanken er å ha en høyrebeint og en venstrebeint midtstopper. Det gjør det enklere for oss i frispillingen vår og vi blir mindre forutsigbare. Ellers er det hipp som happ og litt magefølelse. Jeg skjønner at Johan vil bli skuffet, men det går på følelsen min og kampbildet jeg ser for meg, sier trener Kåre Ingebrigtsen til adressa.no om valget.

— Hvorfor er det viktig med en høyre- og venstrebeint stopper?

— Det handler mye om hvilken motstander du møter og hvilket kampbilde du ser for deg, men det er enklere å nå ting med høyre- og venstrebein. Jørgen har også ekstrem fart og det kan hende vi spiller dem lavt og da er muligheten deres kontringer. Da er hurtigheten hans viktig.

Les også

Billetthaiene krever dobbel pris for cupfinalen

De Lanlay på kant

Resten av laget er som forventet. En annen posisjon det var usikkerhet rundt var venstrevingen. Der blir Yann-Erik de Lanlay foretrukket foran Tobias Mikkelsen.

— Yanni er bedre én mot én, mens Tobias er hakket bedre i kontringsspillet, så vi velger typen spillere ut fra kampbildet vi ser for oss, sier han.

Rosenborg (4-3-3): André Hansen – Jonas Svensson, Holmar Örn Eyjolfsson, Jørgen Skjelvik, Mikael Dorsin – Mike Jensen, Ole Selnæs, Fredrik Midtsjø – Pål André Helland, Alexander Søderlund, Yann-Erik de Lanlay