Fotball

Forliksrådet avviser behandling, Edvartsens-søksmål mot NFF-topp til tingretten

Forliksrådet behandler ikke injuriesøksmål. Tiden gikk ut, og saken havner nå trolig i tingretten.

Forliksrådet har avvist Svein-Erik Edvartsens injuriesøksmål mot Svein Graff, direktør for kommunikasjon og samfunn i NFF. Nå går saken videre til tingretten.
  • Kurt B.M. Haugli
    Aftenposten

Forliksrådet vil ikke behandle fotballdommer Svein-Erik Edvartsens injuriesøksmål mot kommunikasjonsdirektør Svein Graff i Norges Fotballforbund.

Nå havner saken trolig likevel i tingretten.

I september i fjor ble Graff varslet om injuriesøksmålet fra Edvartsens advokat John Cristian Elden.

«NFF har avsluttet sitt arbeidsforhold med Svein-Erik Edvartsen. Han har utført handlinger som er uforenelig med jobben som seksjonsleder for samfunnsansvar i NFF», uttalte Graff etter at Edvartsen ble avskjediget med umiddelbar virkning.

Les også

BAKGRUNN: Edvartsen vil gå til sak mot NFF-topp

Edvartsen krevde økonomisk kompensasjon og mente uttalelsene var injurierende.

Forliksrådet avviser nå å behandle klagen fra Svein-Erik Edvartsen mot Graff. Den anken kan ikke Edvartsen anke. Men han og hans advokat har ikke tenkt å legge ballen død.

– Det betyr at saken blir bragt inn for tingretten til behandling, sier Edvartsens advokat John Christian Elden til Aftenposten.

Svein Graff er inneforstått med resultatet av behandlingen.

– Jeg kan bekrefte at jeg har fått beskjed om at forliksrådet ikke vil behandle erstatningskravet fra Edvartsen. Det tar jeg til etterretning, sier Svein Graff til NTB mandag kveld.

Svein-Erik Edvartsen krevde økonimisk kompensasjon fra Svein Graff.

Forliksrådet viser til at saken ikke er avsluttet inn tre måneder etter at forliksklagen ble forkynt. Derfor ble saken ikke behandlet.

Svein-Erik Edvartsens advokat, mener at årsaken til at Forliksrådet ikke tok saken opp til behandling, var at den ble trenert av Svein Graff.

– Vi synes det er leit. Saken var godt egnet til avgjørelse i Forliksrådet slik rådet tidligere hadde bestemt. Men når Graff insisterer på å møte i retten i stedet, må vi bare ta det til etterretning, skriver Edvartsens advokat, John Christian Elden, i en tekstmelding til Aftenposten.

Svein Graff kommenterer motpartens reaksjon på følgende måte:

– Dersom det skjer, vil jeg forholde meg profesjonelt til det på samme måte som jeg har gjort i saken frem til nå. Jeg har for øvrig ikke trenert saken, kun avvist kravet fra Edvartsen og begrunnet det en gang innen fristen Forliksrådet hadde satt, sier Graff til Aftenposten.

Svein-Erik Edvartsen har også saksøkt Norges Fotballforbund etter at han ble sagt opp fra sin stilling som seksjonsleder i NFF. Denne saken er berammet til juni.

Les også

NFF snur og trekker seg fra rettsmeklingen med Svein-Erik Edvartsen