Fotball

Ranheim snudde kampen på 15 eventyrlige minutter

Etter en tung start på kampen, snudde Ranheim kampen mot Molde i andre omgang og sikret tre nye poeng.

Kim Riksvold skled inn 2–1-målet for Ranheim. Foto: Terje Svaan

 • Charlotte Ø. Sundberg

RANHEIM – MOLDE 3–1

Ranheim har hatt en eventyrlig start på sesongen, og var på en tredjeplass på tabellen med tre poeng mer enn Molde før kampen i fjæra. Det gjorde at Molde-trener Ole Gunnar Solskjær før kampen sa at han ikke hadde trodd at de skulle reise til Ranheim som «underdogs», før han ga favorittstempelet til Ranheim.

Men det var gjestene som startet kampen best. Allerede etter fire minutter kom Mattias Kent Moström seg gjennom Ranheim-forsvaret. Keeper Even Barli gjorde seg stor, og skuddet fra spiss vinkel satte ikke sisteskansen på den helt store prøven.

Les også

«Jeg trodde ikke jeg skulle si at vi reiser til Ranheim-kampen som underdogs»

Molde opp i ledelsen

Etter skuddet til Moström fortsatte Molde å kjøre kampen, og det var Molde-fansen på kortsiden i fjæra som hadde mest å juble for. Etter 13 spilte minutter fikk høyrevingen en ny mulighet for bortelaget. Men også denne gangen var Barli solid og reddet skuddet.

Etter 23 minutter smalt det skikkelig. Babacar Sarr klinte til med et fantastisk langskudd. Det var ingenting Barli kunne gjøre med skuddet, som gikk rett i kassa. Sarr åpnet målkontoen for kvelden, og løp fra motsatt banehalvdel bort til Molde-supporterne på motsatt kortside for å feire målet.

Les også

Ranheim-sjefen om overgangsvinduet: – Ingen skal komme hit og forvente rimelige spillere

Dobbelsjanse

Svein Maalens menn kom bedre inn i kampen etter Molde-scoringen. Etter 26 minutter kom Ranheims største mulighet så langt i kampen. Tønne kom seg rundt på høyresiden denne gangen og traff Karlsen med innlegget. Karlsen headet mot mål, men Andreas Christopher Linde i Molde-målet hadde grei kontroll.

De neste minuttene var det mye nesten for Ranheim. Omtrent ti minutter før pause fikk Ranheim en dobbeltsjanse. Etter et innlegg fra Tønne forsøkte både Kim Riksvold og Aslak Fonn Witry seg på skudd, men Molde-forsvaret fikk ryddet unna. Karlsen forsøkte seg med et skudd fra 25 meter fem minutter etter, men det ble for løst og ballen subbet ut over sidelinjen.

Les også

Nå tar Ranheim poeng som et gull-lag: – Kunne aldri ha drømt om det

Kunne ha doblet

Så var det Moldes tur igjen. Et par minutter før pause kunne Moström ha doblet for bortelaget. Ranheim-supporterne holdt pusten, men Moströms skudd gikk forbi Barli og i stanga. Ballen rullet langs linja og en romsdaling skulle til å prikke ballen i mål, men dommeren blåste av for offside. Det ble derfor med det ene målet og ledelse til gjestene til hvilen.

Les også

Han var i lekehumør da Ranheim kjørte over Molde

Pangstart

Ranheim fikk en pangstart på andre omgang og hadde klart overtaket i starten av omgangen. Andre omgang var fem minutter gammel da Riksvold fikk en langpasning ute på høyre side, fikk lagt inn til kaptein Mads Reginiussen, som satte ballen kontant i mål. Kapteinen signerte dermed sitt syvende mål for sesongen.

Noen minutter senere var Ranheim farlig frempå igjen. Witry fikk lagt inn i feltet der Karlsen var på plass. Han fikk nesten hodet på ballen, men fik ikke satt ballen i retning av mål.

Ranheim hadde en ny sjanse etter 56 minutter. Reginiussens skudd kunne ha sendt Ranheim opp i ledelsen, men kapteinen måtte nøye seg med det ene målet så langt i kampen.

Les også

Maalen avviser magi i pausen: - Vi mister ikke selvtillit på én omgang

Snudde kampen

Men det tok ikke lang tid før Ranheim fikk nok en mulighet, og etter 60 minutter kunne de slippe jubelen løs på nytt. Midtbaneterrier Kristoffer Løkberg fikk lagt inn til Riksvold, som skled ballen inn i mål. Ranheim snudde dermed kampen i løpet av det første kvarteret av omgangen. Målscoreren fikk trampeklapp da han gikk ut for å bytte med Ranheim veteran Øyvind Storflor noen minutter etter at han hadde satt inn ledermålet.

Sikret ledelsen

Og det var nettopp Ranheim-veteranen som var servitøren til 3–1-målet. Storflor ble spilt helt fri på høyrekanten etter 75 minutter. Molde-forsvaret ropte på offside, men linjedommeren holdt flagget nede. Storflor la fint inn til Karlsen, som bredsidet ballen i stanga og i mål. Ranheim kunne dermed notere dagens tredje og sikret ledelsen.

Like etter ble spissen byttet ut og det var klart for Andreas Helmersen. To minutter etter at han kom på banen gikk Helmersen ned inn i Molde-feltet. Ranheim-spillerne og publikum ropte på straffe, men dommeren forholdt seg i ro.

Seks minutter før slutt hadde Molde en stor mulighet til å redusere, men Barli satte en stopper for det forsøket.

Større sjanser til redusering fikk ikke Molde. Ranheim fikk fortjent stående applaus fra publikum de siste minuttene av kampen, og sikret seg tre nye poeng og fortsatt plass i toppen av tabellen.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt302631103327181
2Molde30202877364162
3Vålerenga301510551331855
4Rosenborg30157850351552
5Kristiansund301212657451248
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Ranheim IL
 2. Eliteserien
 3. Molde FK

Flere artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  MFK-børsen: Én spiller får karakteren 2 etter nytt tap

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Ranheim gjør én endring på laget mot Molde

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Ranheim cruiser videre: Tønne scoret to på fotballens festdag

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Maalen avviser magi i pausen: - Vi mister ikke selvtillit på én omgang

 5. FOTBALL
  Publisert:

  To Ranheim-profiler vant kampen mot klokken - men to nøkkelspillere mangler

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Reginiussen tilbake med et smell - nå er Ranheim et topplag