Fotball

Manchester United-ungguttene senket Barcelona

Tredje strake seier for Louis van Gaals menn i USA.

Wayne Rooney ga Manchester United ledelsen. Hele laget ble byttet ut etter 62 minutter i treningskampen mot Barcelona.

Jesse Lingard og Adnan Januzaj scoret hver sin gang da Manchester United vant 3-1 over Barcelona i California.

De mange tusen fremmøtte i Santa Clara fikk en underholdende stjerneduell denne lørdagen. Fire mål, tre stolpeskudd og to unge profiler var bare litt oppskriften da United og Barcelona møttes til treningskamp.

Daley Blind forsøker å blokkere skuddet til Luis Suarez. Foto: NTB Scanpix

Til slutt var det altså United-talentene og innbytterne Jesse Lingard og Adnan Januzaj som utgjorde forskjellen. De satte inn hver sin scoring i andre omgang og bidro sterkt til seieren over det spanske stjernegalleriet.

Tredje strake

Treningskampen var det første stormøtet for rødtrøyene i USA denne sommeren. Tidligere har Louis van Gaals mannskap slått både Club América og San Jose Earthquakes, og det var ventet at Luis Suárez og co. skulle gi United langt større motstand.

Og det ble naturligvis jevnere enn i de to første treningskampene. Nevnte Suárez var aggressiv fra start og sendte ballen i stolpen allerede etter tre minutters spill.

Men det var United og Wayne Rooney som scoret først. I det åttende minutt skrudde Ashley Young en ball inn i feltet, som Rooney stanget enkelt videre inn i mål.

To i stolpen for Suárez

Begge lag hadde muligheter til å score utover i omgangen, og Barcelona var svært nære ved å utligne like før pause. Suárez vendte bort en motstander og skjøt fra distanse, men ballen gikk nok en gang i stolpen.

I det 62. minuttet byttet Louis van Gaal hele mannskapet og inn kom blant andre unggutten Jesse Lingard. Han brukte kun noen få minutter på å vise seg fram.

James Wilson slo et hardt innlegg inn foran mål der nevnte Lingard ventet på bakerste stolpe. 22-åringen gjorde ingen feil og satte inn 2-0. I det 72. minutt var Ivan Rakitic nær ved å redusere for Barcelona, men igjen var stolpen i veien for de spanske mesterne.

To mål på overtid

Rafinha skapte riktignok spenning i kampen i det 90. minutt med en vakker volleyscoring, men ungguttene fra Manchester svarte umiddelbart etter reduseringen. Lingard fant Januzaj med en bakromspasning og belgieren svarte med å hamre inn kampens siste mål.

Manchester-klubben drar nå videre til Chicago der de møter PSG i den aller siste kampen på denne USA-turen. (©NTB)

Les også

  1. 40 år etter kan de fullføre jobben for Pelé

  2. Real Madrid vant stort uten Ødegaard

  3. Pengeblafringen fikk Zlatan til å glise

Les mer om

  1. Internasjonal fotball
  2. Manchester United