Brann kjørte over Fredrikstad i ellevilt målkalas

Steffen Lie Skålevik scoret sitt første Brann-mål da Fredrikstad ble rundspilt på Stadion.

svp://101555?view=bt

BRANN — FREDRIKSTAD 5-1:

BRANN STADION (bt.no): På en kveld som først og fremst handlet om kommunevalget, gjorde Brann sitt ytterste for ikke å bli glemt. For mot Fredrikstad på Stadion inviterte Brann til fest, og samtlige rødkledde spillere hadde partyhattene på.

Brann feide nemlig nedrykkstruede Fredrikstad av banen, og ga seg ikke før de hadde satt hele fem baller i nettet bak stakkars Håvard Jenssen i gjestenes mål.

Steffen Lie Skålevik sto bak det ene av de fem målene, og kunne dermed endelig juble for sitt første mål som A-lagsspiller i Brann. Men mest målfarlig var Jonas Grønner, som scoret to – i tillegg til å forære Fredrikstad et trøstemål.

Brann vant 5-1, og var dermed ett mål unna å klatre opp på annenplassen i 1. divisjon.

Tidlig jubel

Brann skulle tidlig få noe å juble for på valgkvelden. Allerede ti minutter inn i kampen skaffet Steffen Lie Skålevik en kjempesjanse ut av ingenting. Sotrastrilen spilte ballen videre og i løpet av de to neste trekkene var ballen i mål. Erik Huseklepp fikk æren av å bredside Amadaiya Rennies innlegg i mål. Sandsli-karens 51. scoring i Brann-karrieren sendte rødtrøyene i ledelsen.

Det skulle ikke gå lang tid før den ble doblet. Etter en halvspilt førsteomgang skulle nemlig Jonas Grønner få en slags revansje. For i sin første kamp fra start etter å ha blitt utvist i lokaloppgjøret mot Åsane, dukket han opp i feltet etter en corner og satte ballen i mål.

Med to mål i sekken etter kun en halv omgang, var Fredrikstad-trener Arne Erlandsen så forbannet at han gjorde et sportslig begrunnet spillerbytte. Det ga ingen umiddelbar effekt, for bare minuttet senere måtte Fredrikstad-keeperen hente nok en ball ut av nettet.

Skåleviks første

Huseklepp driblet seg herlig inn i feltet og sendte av gårde en ferdigscoret pasning til Skålevik. En slik sjanse bommet han på i hjemmedebuten, men denne gangen gjorde han ingen feil. Skålevik scoret sitt første mål for Brann – et mål, som etter jubelen å dømme, Brann-supporterne har ventet på.

Luften gikk fullstendig ut av Fredrikstad-ballongen nå, og Brann fortsatte å kjøre over de stakkars østfoldingene. Bare få minutter etter Skåleviks scoring, skulle Brann igjen slippe jubelen løs igjen. Nok en gang var Grønner i enden av en godt slått corner og satte inn sitt andre og Branns fjerde på en drøy halvtime.

Men stopperen var ikke ferdig med det. Like etter fullførte han hattricket, men dessverre foran feil mål. Fem minutter før pause skulle få et trøstemål, og det var Grønner var sist på ballen. 21-åringen forsøkte å redde på streken, men endte opp med å sette ballen i eget mål.

Fem mål ble beholdningen etter første omgang. En omgang som neppe vil stå mye tilbake for nattens valgvaker i partyfaktor.

Fortsatte målfesten

Annen omgang startet i samme tempo som den første, men forskjellen var at begge lagene nå var involverte. Både Brann og Fredrikstad noterte seg for store sjanser i åpningen, uten at det ga nettsus.

Men Brann var ikke ferdigscoret for kvelden. Etter 65 minutter skaffet Ruben Kristiansen Brann et straffespark, som Grønner tilsynelatende hadde ekstremt lyst til å ta. Det var imidlertid Kristoffer Barmen som la ballen fra seg på krittmerket. Det skulle vise seg å være en smart avgjørelse, for midtbanespilleren satte enkelt inn Branns femte scoring for kvelden.

Like etter trodde Skålevik at han hadde scoret den sjette, men linjedommer hadde vinket for offside.

Stort mer skjedde ikke på Brann Stadion. Brann vant komfortabelt 5-1.

svp://101555?view=bt