Fotball

Det norske forsvarsspillet får stryk

Franske aviser gjør narr av Norge.

- HOLDT IKKE MÅL: En skuffet kaptein Brede Hangeland sammen med Stefan Johansen under kampen mot Frankrike.
  • Reidar Løfaldli

Norge ble knust 4-0 på Stade de France av et sterkt fransk lag tirsdag kveld. Arsenals Olivier Giroud scoret to ganger, mens Juventus-stjernen Paul Pogba og innbytter Loïc Rémy fikk ett mål hver i Frankrikes VM-oppladning.

Les også

Verste smell for Norge på 29 år

Mesterskapet i Brasil starter om drøye to uker, og etter storseieren mot Norge er franske aviser begeistret over det Didier Deschamps' mannskap viste.

— Svak motstand

— En formalitet. Frankrike fikk en «flying start» og var klinisk effektive i andre omgang, skriver den store sportsavisen L'Équipe.

— Visst var det en «vennskapskamp» mot et relativt dårlig norsk lag. Men hvilken maktdemonstrasjon av det franske laget, skriver Le Parisien.

Motstanden fra Norge var ikke all verden, skal vi tro franske medier. Spesielt det norske forsvaret får sitt pass påskrevet.

— De norske forsvarsspillerne var kampens skuffelse. De var ikke på nivå med sine motstandere, skriver L'Express.

— Frankrike knuste et svakt norsk lag, skriver l'Humanité, og fortsetter sin kritikk av det norske spillet slik:

— Sakho og Koscielny (de franske midtstopperne, journ. anm.) ble ikke truet av de skandinaviske angriperne.

Les også

Norge er langt unna EM-nivået

Forhåpninger i Frankrike

Frankrike er i gruppe med Sveits, Honduras og Ecuador i VM, og forhåpningene om å gå langt i mesterskapet har steget kraftig den siste tiden.

Det franske laget var ille ute i kvalifiseringen for Brasil-VM. Etter å ha blitt nummer to i sin gruppe, bak verdensmesterne Spania, måtte «Les Bleus» ut i playoff-kamper mot Ukraina. Da man tapte 2-0 i Kiev i første playoff-kamp så det en stund bekmørkt ut for Frankrike. Men Deschamps' lag reiste seg mesterlig og vant 3-0 på hjemmebane uken etterpå.

Seieren over Norge i går kveld forsterker den gode stemningen som hersker i Frankrike før VM starter, og landslagssjefen oppsummerte kampen slik overfor L'Équipe:

— Norge ga oss god motstand i første omgang. I andre omgang var de kanskje litt slitne, men vi scoret fire mål, og det er bra for selvtilliten.

SPORTSDØGNET:

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball
  2. Frankrikes herrelandslag fotball