Fotball

Solskjær refses for bomkjøp

... men én Solskjær-signering fullroses.

REFSES: Ole Gunnar Solskjær fikk det ikke til i Cardiff-stolen. Nå får han - nok en gang - refs i lokalavisen. Foto: Reuters

 • Fredrik Saltbones

Ole Gunnar Solskjærs tid i Cardiff ble på ingen måte preget av mye suksess. Etter direkte nedrykk fra Premier League og en elendig start på sesongen i Championship, var nordmannens tid i klubben over.

— Solskjær er en topp fyr og jeg hadde et sterkt ønske om at han skulle lykkes med Cardiff. Men han gjorde for mange endringer på laget, og satte spillere i uvante posisjoner for ofte, sa journalist Terry Phillips til Aftenposten etter Solskjær-avgangen.

Men i løpet av Cardiff-karrieren rakk Solskjær å hente hele 18 spillere (se egen fakta), flere av dem på permanente overganger. Svært få har lyktes.

Syv Solskjær-signeringer får bomkjøp-stempel

FLOPPER: Magnus Wolff Eikrem, Jo Inge Berget og Mats Møller Dæhli lyktes ikke i Cardiff. Foto: Ap

Den walisiske avisen South Wales Echo, som holder til i Cardiff, har vurdert klubbens 21 siste signeringer. I artikkelen får særlig de norske kjøpene, Magnus Wolff Eikrem, Mats Møller Dæhli og Jo Inge Berget, hard medfart. Alle tre stemples som bomkjøp.Det samme gjør andre Solskjær-signeringer som Adam Le Fondre, Guido Burgstaller, Federico Macheda og Javi Guerra. Det betyr at hele syv av nordmannens signeringer får bomkjøp-stempel.

– En lettelse at han dro

I selve beskrivelsen av spillerne er tonen noe mildere, og avisen gir uttrykk for særlig Dæhli og Eikrem fikk får sjanser til å vise seg frem.

Dette skriver South Wales Echo om Solskjærs norske signeringer i Cardiff:

Magnus Wolff Eikrem – bomkjøp

– Den norske spilleren kom fra Heerenveen med et ålreit rykte fra tiden som juniorspiller i Manchester United, og Solskjær virket å ha troen på hamn. Men han fikk nesten aldri spille, og var til slutt lettet da han fikk forlate Cardiff for Malmö.

Mats Møller Dæhli – bomkjøp

– Det er en tragedie at en mann med Dæhlis talent forlot Cardiff uten å virkelig vise fansen sitt utrolige talent. Han så alltid komfortabel ut med ballen og han var elegant, men Solskjær fikk aldri ut det beste i ham.

Jo Inge Berget – bomkjøp

– Den tredje nordmannen i klubben, ble dessverre også en flopp. Berget spilte i FA-cuptapet mot Wigan, men det ble ikke mye mer. Det så aldri ut som om han skulle score for Cardiff, men Berget satte ballen i mål to ganger på fire kamper på lån i Celtic.

Én Solskjær-signering hylles

Både Jo Inge Berget og Magnus Wolff Eikrem har i etterkant av Cardiff-tiden gjort sakene sine svært bra under Åge Hareides ledelse i Malmö, mens Mats Møller Dæhli har hatt det tyngre i Freiburg, som til slutt rykket ned fra tyske Bundesliga.

Ifølge South Wales Echo bommet Solskjær voldsomt på overgangsmarkedet, men det finnes likevel ett lyspunkt: Bruno Ecuele Manga fra Gabon.

Den 26 år gamle midtstopperen har gjort sakene sine bra i Cardiff og blir stemplet som en "hit" av lokalavisen. Manga spilte forrige seson 29 kamper og scoret tre mål for Cardiff.

 1. Les også

  Berget ferdig i Cardiff

 2. Les også

  Her er en nordmann som lykkes i engelsk fotball

 3. Les også

  Nå vil Cardiff-fansen ha bort Solskjærs erstatter

 4. Les også

  Cardiff selger Dæhli til Tyskland

 5. Les også

  Bekreftet: Magnus Wolff Eikrem ferdig i Cardiff

Les mer om

 1. Engelsk fotball
 2. Jo Inge Berget
 3. Mats Møller Dæhli
 4. Ole Gunnar Solskjær
 5. Magnus Wolff Eikrem

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Slik huskes Solskjær i Cardiff: – En av de verste managerne vi har hatt

 2. FOTBALL

  Solskjær i sorg: – Peter var en fantastisk fotballspiller og et utrolig menneske

 3. FOTBALL

  Eikrem signerte for ny klubb: – Jeg tror på suksess her

 4. FOTBALL

  Solskjær boikotter fotballmagasin etter «heksejakt» på Jim Solbakken

 5. FOTBALL

  Wolff Eikrem: - Molde er alltid aktuelt

 6. FOTBALL

  Solskjær om Eikrem: – Jeg gjorde en tabbe i Cardiff