Fotball

- Ronaldos bursdagsfest ødela Real Madrids sesong

Barcelona-stjerne med nådeløst stikk til erkefienden.

Her fortviler Cristinao Ronaldo etter å ha misset en sjanse i kampen mot Valencia i mai. I februar vekket det oppsikt at Ronaldo valgte å ikke avlyse bursdagsfeiringen sin etter 0-4-tap for Atlético Madrid.
  • Nicholas Bergh
    Journalist

Gjennom spansk fotballs historie har følgende som oftest hver tilfelle: Enten er Barcelona i ekstase og Real Madrid i krise, eller så er det motsatt.

Gerard Piqué fleiper om at Ronaldos bursdagfest ødela sesongen til Real Madrid. Innfelt er et bilde fra festen, der James Rodriquez og Ronaldo selv poserer med den colombianske artisten Kevin Roldán.

Denne sesongen er intet unntak. Real Madrid endte sesongen uten trofeer, og sparket Carlo Ancelotti og erstattet han med Rafael Benítez som en konsekvens.

I Barcelona var det på en annen side euforisk stemning lørdag kveld, da Barcelona-spillerne feiret Champions League-trofeet sammen med fansen på klubbens storstue Camp Nou.

Les også

Suárez fra skurk til helt: - Familien min har lidd med meg

Søndag morgen er det Barcelona-stopper Gerard Piqués nådeløse erting av Real Madrid som dominerer spansk sportspresse.

Piqué minnet nemlig Real Madrid-folket om Cristiano Ronaldos famøse bursdagsfest etter braktapet for Atlético Madrid i februar, og antydet at den ødela Real Madrids sesong.

Det vekket nemlig oppsikt at Ronaldo ikke avlyste festen, der 150 mennesker var invitert, på grunn av 0-4-tapet for byrivalen.

Den kjente, colombianske artisten Kevin Roldán sto for musikken på festen, noe også Piqué hadde merket seg.

— Takk til støtteapparatet, fysioterapeutene, legene, fansen ... og takk til Kevin Roldán, alt begynte med deg, sa Piqué med et smil.

Les også

Ronaldo ut mot pressen etter avslørende bilder: - La meg være i fred!

Real Madrid kollapset etter festen

Det er uvisst om Kevin Roldáns opptreden var såpass skadelig som Piqué fleiper om, men spanske medier rapporterte faktisk om at bursdagfesten var tema i et krisemøte i Real Madrids ledelse etter Atlético-tapet.

Nettopp tapet mot Atlético kan ses på som et veiskille i den spanske fotballsesongen. Før det nederlaget hadde Real Madrid nemlig bare tapt én av de 18 siste seriekampene.

Les også

Barcelonas nye storkjøp får ikke spille på fem måneder

Atlético-tapet ble så en del av rekke der Cristiano Ronaldo & Co. kun tok tre seire på syv seriekamper. Det var også i den perioden Barcelona tok over serieledelsen, som katalanerne aldri skulle gi fra seg.

Barcelona endte til slutt opp med å også vinne cupen og Champions League. Barcelona-trener Luis Enrique tok også mikrofonen på festen søndag kveld, og benyttet muligheten til å takke fansen.

— Spillernes lyst til å vinne er grenseløs. Dere og vi vet at det ikke var lett. Vi ba dere støtte oss da vi slet, og det gjorde dere. Vi er takknemlige overfor dere, vi er sterkere med dere og det viste vi. Vi fortsetter å skrive historie, og la oss håpe at det fortsetter slik i fremtiden, sa Enrique.

Han har styrt en Barcelona-skute som har gått fra store spillemessige problemer til Europas beste lag i løpet av våren, med alle trofeene de ønsket seg som premie.

Det er imidlertid ikke helt sikkert at Enrique fortsetter, etter de overraskende uttalelsene han kom med etter finaleseieren over Juventus lørdag.

Les også

  1. Spansk avis: - Ødegaard spiller ikke i Real Madrid neste sesong

Les mer om

  1. Spansk fotball
  2. Cristiano Ronaldo