Bekreftet: United henter tidenes dyreste tenåring

Deadline Day: Anthony Martial er klar for Manchester United for rundt 500 millioner kroner.

REKORD-DYR: Anthony Martial blir tidenes dyreste tenåring hvis overgangen til Manchester United går gjennom før vinduet stenger.
  • Kjetil Flygind

Med under en time igjen av overgangsvinduet bekreftet Manchester United at de har signert Anthony Martial fra Monaco.

Den franske 19-åringen, som tidligere tirsdag var på medisinsk test hos Manchester-laget, har skrevet under på en fireårskontrakt. Og blir med den smått ville overgangssummen fotballhistoriens dyreste tenåring.

Mye, mye penger

Rundt 500 millioner kroner punger Louis van Gaal ut for spissen. I tillegg kommer rundt 20 millioner pund i bonuser. Det kan komme opp i svimlende 750 millioner kroner.

Anthony Martial går fra Monaco til Manchester United. Overgangen ble klar rundt 40 minutter før overgangsvinduet stengte tirsdag.

Prislappen vil selvsagt legge et solid press på 19-åringens skuldrer.— Det er fantastisk å signere for Manchester United. Jeg har alltid ønsket å spille i Premier League og å bli en del av verdens største klubb er en noe alle unge spillere drømmer om. Jeg ser frem til å møte mine nye lagkamerater og å få jobbe med Louis van Gaal, sier Martial til klubbens nettsider.

Van Gaal: - Veldig fornøyd

Manageren selv kommenterte overgangen slik:

— Anthony er en veldig talentfull spiller, en spiss med flere egenskaper og kvaliteter og med et stort potensial. Jeg mener Manchester United er rett klubb for ham å fortsette sin karriere i. Og jeg er veldig fornøyd med at han er her. Vi har fulgt med på ham en stund, og han har tatt store steg i Monaco. Men vi skal gi ham tid slik at han får tilpasset seg hans nye omgivelser og tempoet i Premier League, sier nederlenderen.

Manchester United-manager Louis van Gaal.

Manchester United har i raskt tempo kvittet seg med spillere i dette overgangsvinduet. Spillere som Anders Lindegaard, Chicharito og Adnan Januzaj har forsvunnet ut stadionportene. Mens David de Geas overgang til Real Madrid strandet på oppløpet.Les mer om den smått utrolige utviklingen i saken her.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38285594336189
2Arsenal38266688434584
3Manchester United38236958431575
4Newcastle United381914568333571
5Liverpool381910975472867
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League Qualification
  • Nedrykk